Yaz bitiyor, Domates hala el yakıyor

Yaz bitiyor, Domates hala el yakıyor
Yaz bitiyor ama sebze meyve fiyatları el yakmaya devam ediyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi semt pazarı esnafları, bir türlü düşmeyen sebze, meyve fiyatlarını küçük üreticinin üretimden geri durmasına bağladılar. Piyasada kaliteli ürün yetersizliğine dikkat çeken Pazar esnafı, fiyatların yüksek olmasından vatandaşlar gibi kendileri de memnun değil.

Genellikle yaz mevsiminin ilk günlerinde pahallı olan sebze meyve fiyatları,  tarlada yetişen ürünlerin pazara girmesi ve sera üretimine bağımlılığın azalması ile gün geçtikçe ucuzlamaya başlar, hayat pahallılığından bunalan vatandaş ise rahat bir nefes almaya başlardı.

Ancak bu yıl yaz mevsiminin ikinci ayı geride kalmasına rağmen Pazar’daki tansiyon hala düşmüş değil.  Vatandaşların en temel gıda maddelerinden olan Domates, salatalık, biber, patlıcan  vs… fiyatları hala yaz mevsiminin ilk günlerindeki gibi. Neredeyse yaz mevsimi geride kalırken vatandaş hala daha Domatesin kilosunu 2.5 TL’den yemeye devam ediyor. Pazar’da bir türlü inmeyen sebze meyve fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ederken, görüşlerine başvurduğumuz Pazar esnafı ise, fiyat pahallılığını piyasada yeterince ve kaliteli sebze meyve olmamasına yordu. Piyasaya kaliteli sebze meyve arzı konusunda sıkıntılar olduğunun altını çizen esnaflar ayrıca küçük üretici köylünün de üretimden koptuğunu dile getirdiler.

 Son süreçte bölgede yaşanan ortamın küçük üretici köylü üzerinde olumsuz etkide bulunduğunu ve onları üretimden kopardığını belirten esnaflar, sebze meyve fiyatlarının ucuzlamamasının vatandaşı olduğu kadar kendilerini de mağdur ettiğini ifade ettiler.

 

Ali Abbas YILMAZ / özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.