Yaz saati kararı açıklandı

Yaz saati kararı açıklandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sabit saat uygulamasına yönelik eleştirilere yanıt verdi: Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanmasının daha faydalı olacağını belirterek, kış saatine geçilmeyeceğini duyurdu.

TİGRİS HABER - Dünyanın birçok ülkesi Ekim ayında yaptığı düzenleme ile saatleri 1 saat geriye aldı. Bu değişikliğin amacı güne başlanılan saatlerde gün ışığını görmek olarak açıklanırken, Türkiye'de 2017 yılı itibarıyla sabit saat uygulaması yürürlükte.

Saatlerin sürekli olarak 'yaz saati' dikkate alınarak hesaplanmasına muhalefet cephesinden tepki gelirken, tepkilere gerekçe olarak milyonlarca kişinin iş ve okula gidiş saatlerinde gün ışığından faydalanamadığı gösterilmişti.

İmamoğlu da tepki göstermişti

Konu hakkında bir eleştiri de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılmıştı. Türkiye'de 7 yıldır yürürlükte olan ''yaz saati'' uygulamasına tepki gösteren İmamoğlu, uygulamanın güvenlik sorununa da yol açtığını belirterek "Herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı, öğrenciyi güne kötü başlatıyor." demişti.

Uygulama devam edecek

Tartışmaların ardından açıklamada bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Yaz saati uygulaması yıl boyunca uygulanacak" dedi. (Kaynak Halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.