Yazarlar da tepki gösterdi

Yazarlar da tepki gösterdi
Kürt Yazarlar Derneği, "Öcalan'a özgürlük" kampanyasının yasaklanmasına tepki göstererek bu kararı anti demokratik bulduklarını belirtti.

DİYARBAKIR - Kürt Yazarlar Derneği, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası ve ardından yasaklama kararına ilişkin DTK binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yazarlar adına konuşan Kürt Yazarlar Derneği Eş Başkanı Remziye Arslan, Öcalan'ın, özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren bir "Halk önderi" olarak, siyasi bir temsiliyetinin bulunduğunu belirterek, “Ne yazık ki, on beş yıl boyunca bu irade yok sayılmış, Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesinin önderi olarak temsil ettiği toplumsal gerçek, görmezden gelinmiştir" dedi.

“Öcalan aynı zamanda yazardır”

Hakkında yürütülen itibarsızlaştırma amaçlı kampanyalara, kuşatma ve hiçleştirme çabalarına rağmen Öcalan'ın Türkiye ve Ortadoğu'nun siyasi aktörlerinden birisi olarak görülmesinin önüne geçilemediğini kaydeden Arslan, Öcalan’ın siyasi bir lider olmakla birlikte onlarca kitaba imza atmış bir yazar olduğunu ifade etti.  Öcalan'ın Kürt sorununun demokratik çözümündeki ısrarına değinen Arslan, adaletli bir çözümün adil bir yöntemle mümkün olacağına işaret etti. Bu yöntemin müzakereyi ve beraberinde eşit konumlanmayı gerektirdiğini ifade eden Arslan, "Sayın Öcalan'ın özgürlüğü bu bağlamda, sağlıklı bir müzakere sürecinin gerekli şartlarındadır. Dolayısıyla Öcalan'ın özgürlüğüne yaklaşım tarzı, devleti temsil eden AKP hükümetinin, demokratik çözüm konusundaki samimiyetinin ölçütü olacaktır" diye konuştu.

“Kampanyanın yasaklanması anti demokratiktir”

AK Parti hükümetinin iyi bir fırsat yakaladığını söyleyen Arslan, Öcalan'ın özgürlük koşullarının bir an önce yaratılması gerektiğine vurgu yaptı. "Bir yazar olarak Sayın Öcalan'ın düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırsız kullanabilmesi de, tutsaklığının kaldırılması gerekmektedir" diyen Arslan, Öcalan'ın özgürlüğünün kendileri için son derece gerçek ve acil bir ihtiyaçtan kaynaklandığını kaydetti. İmza kampanyasının yasaklanmasına da tepki gösteren Arslan, "İmza kampanyası gibi barışçıl bir yöntemle böylesi bir toplumsal talebi dile getirmek, demokratik bir haktır" dedi.

Kürt Yazarlar Derneği'nin Öcalan'ın özgürlüğü konusunda imza kampanyasının yasaklanmasını protesto ettiğini belirten Arslan, "Bu hakkın kullanmasına yönelik mahkemece verilen yasaklama kararını, anti demokratik buluyoruz. Yanlıştan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.