Yeğenini istismar eden amcaya beraat!

Yeğenini istismar eden amcaya beraat!
Urfa’da, 13 yaşından beri amcası tarafından cinsel istismara maruz bırakılan M.K.’nin davasının üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme sanık Yakup K. hakkında beraat kararı verdiği. Karara tepki gösteren M.K, “Ben kadın olmaktan dolayı mı suçluyum?” dedi.

TİGRİS HABER - Urfa’da, 13 yaşından beri amcasının cinsel istismarına maruz kalan M.K.‘nin davasının üçüncü duruşması 1 Haziran’da Siverek 2’nci Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hakim, nitelikli cinsel istismar, hürriyetten yoksun bırakma ve reşit olmayanla cinsel ilişki suçlarından 6 aydır tutuklu yargılan Yakup K.’nin beraatine karar verdi.

Lütfen yanımda durun

M.K., bu kararın; kendisinin ve ailesinin güvenlik tehdidini daha da arttığını söyleyerek tepki gösterdi. Artı Gerçek’e konuşan M.K. şu ifadeleri kullandı; “Hayatıma yeniden başlayacağımı düşünerek girdiğim mücadelemde, hakimin kararı ile zaten altı aydır çıkamadığım evimde daha fazla kapalı kalacağım. Merak ediyor ve soruyorum ‘Bunca delil ve kanıta rağmen beraat eden Yakup K. karşısında ben kadın olmaktan dolayı mı suçluyum? Benim için adalet ne zaman gelecek?’ ifadelerini kullandı.

M.K. kamuoyuna seslenerek, “Beni yalnız bırakmayın ve lütfen yanımda durun. Yanımda durun ki bitsin, başkaları benim yaşadıklarımı yaşamasın. Ben sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Bana ses olun” dedi.

Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği’nden avukat Nilda Baltalı önceki duruşmada savcının üç ayrı suçtan ceza istemesine karşın hakimin verdiği beraat kararını “çelişki” olarak yorumladı. Baltalı, duruşmada çok sayıda tanığın da dinlendiğini ve tanıklarının M.K.’nin ifadelerini doğruladıklarını belirterek şunları söyledi:

“HTS kayıtları, otel telefon incelemeleri yapılmış ve failin çocuğu zorla alıkoyup istismar ettiği zaten ortaya çıkmıştı. Savcı ceza isterken hakimin bu kararı vermesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Karara itiraz edeceğiz, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. (Kaynak: Artı Gerçek)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.