Yemen’i bombaladılar!

Yemen’i bombaladılar!
ABD ve İngiltere, bir süredir Süveyş kanalı girişindeki gemilere saldırı gerçekleştirdiği gerekçesiyle Yemen'de bulunan Husi hedeflerine havadan ve denizden saldırı başlattı.

TİGRİS HABER- ABD ve İngiltere, bir süredir Süveyş kanalı girişindeki gemilere saldırı gerçekleştirdiği gerekçesiyle Yemen'de bulunan Husi hedeflerine havadan ve denizden saldırı başlattı. Yemen'in başkenti Sana'da çok sayıda noktada patlama sesi duyuldu. Saldırıların uçak, gemi ve denizaltılarla yapıldığı belirtiliyor.

ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husilere yönelik havadan ve denizden saldırı başlattı. Yemen'in başkenti Sana'da patlamalar duyulduğu bildiriliyor. Yemen'deki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ülkesine karşı askeri risk alan herkesi "bedelini ödemekle" tehdit ederek, hiçbir ABD saldırısının cevapsız kalmayacağını söylemişti.

Bir süredir Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemler düzenlemesinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. Hâlihazırda faaliyet yürüten şirketlerin ise Afrika kıtasını dolaşarak Avrupa'ya gitmesi, ürün tedarik sürelerini yukarı çekerken, maliyetlerin de katlanarak artmasına neden olmuştu.

Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık'ta da "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu misyon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz'de ticari gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin pes peşe aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı. (Kaynak halk TV)

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.