Yeni sezonun ilk maçında Amedspor taraftarına yasak

Yeni sezonun ilk maçında Amedspor taraftarına yasak
Sezonun ilk maçında deplasmanda Ispartaspor ile karşılaşacak olan Amedspor’a taraftar yasağı geldi.

Haber: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Türkiye Futbol Federasyonu TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor’un taraftar yasağı 100 haftayı geçti. Amedspor’un 2022-2023 sezonun ilk maçında Isparta 32 Spor’la deplasmanda yapacağı maç ile ilgili taraftar yasağı getirildi. Isparta İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı ile maça Amedspor seyircisi alınmayacak.

Görüşmelerimiz sürüyor

Amedspor Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım, konuya ilişkin Tigris Haber’e konuştu. Yıldırım, “Pandemi döneminde deplasman maçlarında taraftar yasağı vardı ancak bu sezon kaldırıldı. Bu yasaklar o ilin Spor Güvenlik Kurulunun inisiyatifine bırakıldı. Isparta İl Spor Güvenlik Kurulu da böyle bir karar almış. Biz ilk maçımızı taraftarımızla oynamak istiyoruz. Yasağın kalkması için görüşmelerimiz sürüyor. Eğer bir gelişme yaşanırsa kamuoyu ile paylaşırız.” dedi.

Taraftar grupları hazırlık yapmıştı

Öte yandan konuyla ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan Amedspor Barikat Taraftar Grubu karara tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: “Taraftarlarımızın Dikkatine! Günlerdir İstanbul, Ege, Akdeniz ve Çukurova gruplarımızın hazırlık yaptığı Ispartaspor maçına taraftar yasağı getirildi. Bu yasağın öne sürülen sözde güvenlik sebeplerinden olmadığı, Amedspor’a özel ötekileştirici bir tutum olduğunun farkındayız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum