Yenişehir Belediye Başkan Vekili Beşikci: İhtiyaçlar doğrultusunda hareket ediyoruz

Yenişehir Belediye Başkan Vekili Beşikci:  İhtiyaçlar doğrultusunda hareket ediyoruz
Diyarbakır Yenişehir İlçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, kayyum olarak atandığı günden bu yana ilçenin eksiliklerini tamamlamak için faaliyet yürüttüklerini ifade ederek, birçok alanda ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

TİGRİS HABER - Yenişehir Belediyesi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra kayyum olarak atan İlçe Kaymakamı Murat Beşikci, kayyum olarak atandığı günden buyana ilçe merkezinde ve kırsalda yol açma, asfaltlama, kaldırım çalışmaları, parke taşı, esnaf ihtiyaçları, kadınlara yönelik çalışmalar ve çocukların ihtiyaçları gibi hizmetlerini anlatarak, hala devam eden projelerinin mevcut olduğunu söyledi. Beşikci, Yenişehir Belediyesi olarak tüm hizmet alanlarında yapılan çalışmaları yakından takip ederek, sahadaki çalışmaların analizi sonucunda tüm vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını belirti.

2022 yılını 444 milyon TL’lik bir gelirle kapattık

Elde olan imkânlarla belediyeye gelir kaynağı oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Beşikci, “Geldiğimiz noktada 2022 yılını 444 milyon TL’lik bir gelirle kapattık. Şu anda ise 240 milyon olan borcu 175 milyona yakın bir borca indirdik. Yanı sıra önemli yatırımlar yaptık; 2019 yılında 14 milyon TL’lik bir yatırım bütçesi varken 2022 yılında 93 milyon TL’ye çıkardık. Özellikle belediyenin 60 milyona TL’ye yakın bütün icra dosyalarını vatandaşlarımızla anlaşarak, yaklaşık 20 milyon TL’ye çözdük. Belediye olarak şu ana kadar sattığımız arsaların hiç biri belediye envanterinde hazırda bulunup sattığımız taşınmazlar değildir. ‘Belediye arsa satıyor’ denilip basına yansıyan taşınmazlar, vatandaşlarımızla yaptığımız çeşitli çalışmalar neticesinde oluşturduğumuz, vatandaşlarımızdan hibe aldığımız ve bağış aldığımız imar uygulamalarıdır. Hatta Belediyemize tapusu belediyeye kayıtlı yeni taşınmazlar kazandıran bir yönetim olduk. Belediyemiz Hazine Arazilerini satın alarak belediyemize çok önemli gelirler sağladı. Hepsini 2 yıl gibi kısa bir sürede oluşturduk. Onun dışında her yeri imar uygulamaları yaparak bizler belediyemize kazandırdık. 2019 yılında belediyenin 106 taşınmazı varken şu an ise belediyenin 146 adet taşınmazı var. Tüm bu gelirlerle hizmet yelpazemizi geliştirdik. Belediyemizin hizmetlerinde çeşitlilik ve kalite sağladık. Birçok ilçe belediyesinin hayata geçiremediği başta sosyal projeler olmak üzere ilçemize önemli fiziki yatırımlar yaptık, tesisler sağladık. Belediyemizin 2019 yılında yatırımları kişi başı 24,13 iken 2022’de nüfusumuz 11.000 artmasına rağmen 999,00 TL’ye çıkardık. Bu yatırımları belediyemize sağladığımız kaynaklarla vatandaş odaklı olarak hayata geçirdik. En temel belediyecilik gelirleri artırma şekillerden biri olarak sayılan arsa üretimi ve arsalardan elde edilen gelirlerle belediye hizmetlerini hayata geçirme, belediyelerin tıpkı ruhsat harçlarının tahsil edilmesi, tıpkı reklam vergilerinin tahsil edilmesi gibi doğal bir gelir elde etme kalemidir.2023 yılında da belediyemiz kırsal hizmetlerden park bahçeye, kırsal mahallelerimizin yollarından asfalta ve imar yollarına kadar; sosyal, sportif, istihdamı yaratan projelerden ilçemize yeni sosyal tesisler kapalı semt pazarları kazandırma adına ilçe belediyecilik geçmişinin en büyük yatırımlarını vatandaşlarımızla buluşturmanın gayreti içerisinde olacağız.”

Tüm Projelerimizin Odak Noktası Daha Yaşanılabilir Bir Yenişehir

Sahadaki mevcut durum ve yaptıkları analizlere göre projeler hazırladıklarını söyleyen Beşikci, kentte bulunan özel gereksinimli bireylere, çocuklara, yaşlılara, kadınlara, dezavantajlı bireylere ve esnaflara yönelik bir dizi çalışmayı hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Yenişehir ilçesinde yaşayan vatandaşlara ilişkin sundukları hizmet ve projelere dair değerlendirmede yapan Beşikci, şunları söyledi: “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından; 1994-2019 yılları arasında 338 bin metrekarelik yeşil alan mevcut iken 2019-2021 yılları arasında 145.000 metrekare yeşil alan ilçemize kazandırdık. 10 adet oyun alanını yeniledik. 80 adet fitness aletini hizmete sunduk, 50 bin adet mevsimlik çiçek ekimi yaptık, 30 bin adet ağaç ekildi. Ruhsat İşleri Müdürlüğümüz tarafından; Belediyemiz kuruluş tarihinden itibaren verilen ruhsat sayısı 5 bin 832iken bölgemizde tespit edilen ruhsatsız işyeri sayısı ise bin 446. Müdürlüğümüzün kuruluş tarihinden itibaren verilen ruhsat sayısı bin 68. Valilik ve Emniyet görüşü, çevre sağlık raporları ve evrak bekleyen ruhsatlandırma aşamasında ise 117 dosya sayısı mevcut. Yaptığımız çalışmalar sonucu ruhsatlı işyeri sayısı 3 bin 33 oldu. Müdürlüğümüz kuruluş tarihinden itibaren belediyemize 8 milyon 931 bin 378 TL gelir kazandırdık.”

İlçenin yol ve parke ihtiyacı giderildi

İlçede yapılan kaldırım ve yol çalışmalarına değinen Beşikci, “İlçede Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından göreve geldiğimiz günden itibaren; 200bin ton sıcak asfalt çalışması ile 40 kilometre yol yapımı yapıldı. 500 bin metrekarelik kilitli parke taşı ile 30 kilometre uzunluğunda kaldırım çalışması yapıldı. Öte yandan 90 kilometre uzunluğunda yeni imar yolu açıldı. Ulusal müsabakaların yapıldığı bin metrekare uzunluğunda cross parkuru yapıldı. 17 Okulun tadilat ve bakımı yapıldı. İlçemizde bulunan 35 taziye evi, Cami ve Kur’an kursumuzun onarımını yaptık. İlçemize 8 derslikli okul yaptık” diye konuştu.

Engelsiz yaşam merkezlerini hizmete açtık

Belediye olarak önceliklerimiz arasında özel gereksinimli bireylerimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması yer almaktadır. Fabrika ve Aziziye mahallelerimizde iki adet engelsiz yaşam merkezimizi hizmete açtık. Bu merkezlerimizden yaklaşık 200 özel gereksinimli bireyimiz faydalanmaktadır.

Vatandaşlarımızın Daima Yanıbaşındayız

İmkânı kısıtlı vatandaşlarımız için kentimizde ilk defa hayata geçirilen 16 maddeden oluşan "Yanıbaşınızdayız“ sosyal destek projemizi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında, 11.500 hanemize Yanıbaşınızdayız ekibimiz tarafından ziyaret gerçekleştirildi. “Yanıbaşınızdayız projesi" ile ilçemizde ikamet eden 20.450 vatandaşımıza ulaşım desteği, çocuk bezi desteği, sosyal market kartı desteği, üniversite öğrencilerine gıda desteği, çocuk bezi desteği, giyim desteği, evlilik paketi, ‘başarını ödüllendirelim’ desteği, ‘spor ayakkabın bizden’ desteği, ‘merhaba okulum’ desteği, ‘merhaba üniversiteli’ desteği, ‘en büyük asker bizin asker’ desteği, eğitim destek paketi ve hoş geldin Yenişehir’li desteğini sağladık.

İhtiyaç sahiplerine özel Sosyal Marketleri ilçemize kazandırdık

Yenişehir ilçesinde ikamet eden dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımıza Yanıbaşınızdayız Projemiz kapsamında ücretsiz hizmet sunabilmek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Yenişehir Şubemiz ile iş birliğinde içerisinde çocuk giyim, kırtasiye ve gıda ürünlerinin olduğu 3 tane Sosyal Marketimizi açtık. Sosyal Belediyecilik anlayışımızla hizmete açmış olduğumuz Sosyal Marketlerimizden yararlanabilmeleri için ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin adına tanımlanmış Sosyal Kartlarımızı dağıttık. Kart sahiplerimiz her ay belli bir krediye sahip kartları ile çocuk giyim, kırtasiye ve gıda ürünlerinden dilediklerini ücretsiz alabilmektedirler. Şimdiye kadar bu kapsamda açtığımız Üçkuyu, Ofis ve Aziziye Sosyal Marketlerimizden ayda yaklaşık 10 bin kişiye 1500 TL’lik ücretsiz alışveriş yapma imkânı sağladık.

Kadınların çalışma alanlarını genişlettik, kurslar açtık

Kadınların hem soysal hem de çalışma alanlarına dair yürüttükleri faaliyetlerden söz eden Beşikçi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından; Rabia-Tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kadın, genç ve çocuklarımızın kültür, sanat, sportif ve teknolojik programlara gönül rahatlığıyla katılabileceği keyifli ve verimli zaman geçireceği merkez oluşturduk. Merkezden 5 bin kişi faydalandı. 65 yaş ve üstü vatandaşımıza huzur içinde dinlenip, çay ve kahve eşliğinde sohbet edip kitap okuyabilecekleri ayrıca ücretsiz olarak berber ve sağlık hizmeti alabilecekleri Kooperatifler ve Aziziye Mahallelerinde İkinci Bahar Millet Kıraathanelerini hizmete sunduk. YESMEK Kurslarından eğitim alan 600 vatandaşımız Tekstil OSB, Otel ve Çağrı merkezleri sektörlerinde istihdam edilmeleri sağlandı. 9 adet kadın merkezinde 18 Bin kadının faydalandı. 110 adet kursta bin 832 Kayıtlı kursiyer eğitimlerine devam etmektedir. Kreş hizmetinden 3 Bin 500 çocuk faydalandı” ifadelerini kulandı.

Çiftçilerin ihtiyaçları için makineler dağıttık

İlçeye bağlı kırsal kesimlerde yaşayan yurttaşların ve çiftçilerin ihtiyaçları doğrultusunda hareket etiklerini ifade eden Beşikci, “Yenişehir ilçemiz Üçkuyu Mahallesinde bulunan ve Yenişehir Belediyemize bağlı olan Nev Bahçe’de düzenlediğimiz törenlerimizle; çiftçilerimize 70 Adet süt sağım makinelerini, 25 kilogramlık 5 bin 750 torba Solucan Gübresini ve 40 kişiye 5’er adet Ana Arı Kovanı ve yardımcı malzemelerini dağıttık. Kırsal mahallemizde ayrıca3 adet yeni hayvan içme suyu göletti yaptık. Bunun yanı sıra mevcut 2 adet gölettin bakımı yapıldı. Projelerimiz kapsamında bu çalışmaları burada bulunan paydaşlarımız ile hayata geçirirken belediyemiz tarafından bu çalışmaların sürdürülebilir olmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum