Yenişehir Belediyesi 80 dönüm üzerine park yapacak

Yenişehir Belediyesi 80 dönüm üzerine park yapacak
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, ilçede yeşil alanları arttırarak 80 dönüm üzerine ağırlıklı rengârenk çiçekler ve özel motifeler işlenmiş ağaçlarla kaplı koru parkı inşa edecek.

TİGRİS HABER - Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci, yeni şehir ilçesinde vatandaşların daha rahat ve daha huzurlu bir yaşam sürdürmeleri için bir birinde farklı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

80 dönüm arazi  üzerine inşa edilecek Koru parkı yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla adeta bir botanik bahçe gibi Aziziye Mahallesinin oksijen kaynağı olacağını  belirten Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Beşikci, koru parkında ayrıca Gençlik Kütüphanesi, Bilgi Evi, 2,5 km bisiklet yolu, 2,5 kilometre yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları,  sokak hayvanı besleme noktaları ve kafeteryanın yer alacağını söyledi.

"Öncü projelerimizden biri olacak"

Son zamanlarda canlıların yaşam alanı ve bizlerin oksijen kaynağı olan orman yangınlarında ağaçların yok olması ve yaşamları son bulan hayvanların durumunun kendilerini oldukça üzdüğünü belirten Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi başkan vekili Murat Beşikci,"Yenişehir Belediyesi olarak ilçemizdeki yeşil alanlarımızın sayısını ivedi bir şekilde arttırmaya gidiyoruz. Koru Park projemiz bu kapsamda öncü projelerimizden biri olacaktır. Parkımızın içerisinde rengârenk çiçekler ve özel motifeler işlenmiş ağaçlar, Gençlik Kütüphanesi, Bilgi Evi ve bilge evi içerisinde bulunan Teknoloji Atölyesi,2,5 km bisiklet yolu, 2,5 kilometre yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları,  sokak hayvanı besleme noktaları ve kafeteryamız yer alacaktır. Bu tür projeler orman yangınları hususundaki üzüntümüzü bir nebze azaltacaktır." şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum