Yenişehir Ziraat Odası Başkanı: DEDAŞ ve gübre fabrikaları kamulaştırılsın

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı: DEDAŞ ve gübre fabrikaları kamulaştırılsın
Çiftçilerin yaşadı sorunlara dikkat çeken Diyarbakır merkez Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu hükümete çağrıda bulunarak, DEDAŞ ve gübre fabrikalarının kamulaştırılmasını istedi.

TİGRİS HABER- Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, DEDAŞ’ın bölge illerinde sürekli kesintiye gittiğini söyledi. İskenderoğlu, “DEDAŞ bölge çiftçisini mağdur etmeye devam ediyor. DEDAŞ, Mardin ve Şanlıurfa’da günde 4 saat kesintiye gidiyor. Diyarbakır ve Batman’daki kesintiler günde iki saati buluyor. Çiftçilerin ciddi bir tepkisi var. Kimin ne kadar elektrik kullandığı belli değil. Bu şirketi ne denetleyen ne de kontrol eden var” dedi.

Devlet ithalat silahını kullanmaktan vazgeçsin

Bazı ürünlerin ithal edilmesi üzerine hükümeti eleştiren İskenderoğlu, “İthalat lobisini açtılar. Buğdayın tonu 2 bin 650’ye çıktı. Makarnalık buğday ise 2 bin 900’e çıktı. Devlet ithalat kapısını açtıktan sonra fiyatlar düştü. Çiftçi perişan oldu. Bu resmen çiftçiye yapılan bir zulümdür. Devlet her seferde ithalat silahını kullanmaktan vazgeçsin. Gübreye karşı da ithalata gitsin. 1 ton gübrenin fiyatı 6 bin 600 TL. Üre 4 bin 900 TL. Geçen yıl bu zamanlarda gübrenin tonu 2 bin 680 TL idi. Neredeyse yüzde iki yüzlük bir zam olmuş” şeklinde konuştu.

Devlet çitçiyi kaderi ile baş başa bıraktı

DEDAŞ ve gübre fabrikalarının kamulaştırılmasını isteyen İskenderoğlu, “Bu kurumlar Devletin bünyesine geçmeli ve çiftçinin hizmetine sunulmalı. Bu gidişle seneye kimse ürün ekemeyecek. Bildiğiniz gibi mercimek ile nohut gübre istemeyen ürünler. Herkes buna yönelecek. Ürün planlaması yok. Gübrenin tonu 6 bin 600 TL. Çiftçi bu halde nasıl ürün eksin. Devlet çiftçiyi kaderi ile baş başa bırakmamalı. Siyasi olarak konuşmuyorum. Çiftçi ve üretici kendi arazisinde neredeyse kiracı konumuna düşecek. Biz bunları söylemeyelim mi?. Çiftçinin derdini söylemeyelim mi?.  Bu olacak iş değil” tepkisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.