Yenişehir’de 500 fidan toprakla buluştu

Yenişehir’de 500 fidan toprakla buluştu
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Yenişehir İlçesi'ne bağlı Dökmetaş İlköğretim Okulu bahçesine yetim, öksüz, otistik çocuklar ve ailelerinin katılımı ile 500 fidan dikti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Yenişehir Belediyesi  5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftası kapsamında düzenlediği "Sıfır Atık Bir Fidan" Etkinliği'nde Belediye’ye ambalaj atığı, plastik, cam şişe, kağıt veya bitkisel atık yağ getiren vatandaşların kendi adlarına veya aileleri adına 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci,Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları ile ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikimi İlçeye bağlı Dökmetaş İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Fidan dikim törende konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, yetim, öksüz, otistik çocuklar ile İlköğretim okulunda eğitim gören öğrencilerle beraber 500 Fidan dikimini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,’’ Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda duyarlılığı arttırmak amacıyla ilçemizde fidan dikme çalışmalarımız devam etmektedir. Sadece okullarımızda değil ilçe sakinlerimizle birlikte oturdukları sitelere binlerce fidan dikimini sağladık. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle de bu günkü etkinliğimizi geleceğimiz teminatı çocuklarımız ile birlikte yapmaktayız.’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yenişehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından katılımcı çocuklar ve öğrenciler için Spor parkurlarında eğitmenler eşliğinde çeşitli dallarda spor müsabakaları, yüz boyama, palyaço animasyonu yapıldı.

DÖKMETEŞ ORTAOKULU’NA  YENİ KÜTÜPHANE

Fidan dikim programının ardından Dökmetaş Ortaokulu’na geçen Başkan Beşikci, Dökmetaş Ortaokulu Tahsin Duman ile Okul Müdürümüz Tahsin Duman ve öğretmenler tarafından ilk kez oluşturulan okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi. Burada Dökmetaş Ortaokulu'na vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Beşikci’ye öğretmenler tarafından ebru sanatı ile hazırlanan tablo hediye edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.