Yenişehir’e iki yeni proje

Yenişehir’e iki yeni proje
Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi tarafından Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sunulan “Üretimin Gücü Birleşiyor” ve “Koca Çınarların Gölgesinde” projeleri onaylandı.

TİGRİS HABER - Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci, ilçede uygulanacak olan iki projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.  Beşikci, Yenişehir ilçesinde Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan “Üretimin Gücü Birleşiyor” proje başlığı altında Yenişehir Belediyesi Kadın Sosyal Kooperatif Merkezi Projesi'nin uygulanacağını belirterek,’’ Üretimin Gücü Birleşiyor projemiz ile Diyarbakır’da kadın kooperatifçilik bilinci artırılarak yaygınlaşıp kadın kooperatiflerin kent ekonomisinde aktif kuruluşlar haline gelmesi sağlanacaktır’’ dedi. Beşikçi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile başlayacak projede, gençlere ve kadınlara kooperatifçiliği tanıtacaklarını ifade etti.

Yaşlılar için ayrı proje

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanan diğer bir proje ise, “Koca Çınarların Gölgesinde” projesi. Proje ile bakıcısından aldığı hizmetler yetersiz kalan 65 yaş ve üstü bireylere destek amaçlanıyor. Kaymakam ve Belediye başkan vekili Beşikçi, “İlçe sınırlarında 65 yaş ve üstü yalnız yaşayan yaşlıların bakıcısından aldığı hizmetlerin yetersiz kaldığı durumlarda evde bakım hizmetine gereksinim duyan yaşlılar ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen yaşlıların günlük yaşamlarında daha aktif bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır” dedi.

Projemizde amacımız yaşlılarımıza yönelik yaşamı kolaylaştırıcı faaliyetler ve hobi kursları ile daha uygun koşullarda yaşamalarını sağlamak ve kuşaklar arası etkileşim modeli ile gençlerle yaşlıları bir araya getirecek sosyal faaliyetler yürüterek iki nesil arasında dayanışmayı güçlendirmek amaçlanmaktadır.’’ şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.