Yenişehir’in park sevinci

Yenişehir’in park sevinci
İki yıl önce yıkılan ve yerine AVM yapılıp yapılmayacağı duyumlarının alındığı eski stadyum konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu.

 Eski stadyumun “Millet Bahçesi”ne çevrileceği müjdesini Diyarbakır İstasyon meydanında yaptığı konuşmasında veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz konusu kararı Yenişehir halkında büyük bir sevinç yarattı.

Özel Haber: Ali Abbas Yılmaz

Yenişehir’de bu müjde konuşuluyor!

Tigris Haber aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen ve eski stadyumun yerinin park olmasını dile getiren vatandaşlardan Ramazan Akcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’daki konuşmasında verdiği park müjdesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Akcan bu mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Gazeteniz aracılığı ile eski stadyumun park olması talebimizin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Diyarbakır mitinginde bir müjde olarak dile getirilmesi bizde çok büyük bir memnuniyet kaynağı oldu. Yenişehir ilçemizde, mahallemizde, sokağımızda bu müjde günün en çok konuşulan konusu oldu. Eski stadyumun yerine AVM değil de park yapılması kararından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yenişehir’in yeni bir parka kavuşacak olmasından büyük bir mutluluk duyduk. Şehrin ortasında böyle bir yeşil alanın ilçemize kazandırılması bizlere derin bir nefes aldırmış oldu. Zaten çarpık kentleşmeden dolayı şehirde nefes alacak yer kalmamıştı. Eski stadyumun AVM olacağı yönündeki duyumlar zaten bizleri çok üzmüştü. Şimdi ise Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’da verdiği park müjdesinden sonra bu üzüntü yerini mutluluğa bıraktı.”

‘Sayın Valimizin Anıtpark’taki eksikliklere bir el atmasını istiyoruz’

Yaklaşık 7 yıldır Anıtpark’ta spor yaptığını ifade eden Paşa Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın park müjdesinden sonra duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra Anıtpark’ta yaşadıkları sorunların da bir çözüme kavuşturulmasını istedi.  Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na seslenen Akdoğan şu ifadeleri kullandı: “Tabii parkta spor yaparken bir takım sıkıntılar da yaşıyoruz. Diyarbakır’ın hizmet noktasında birkaç yıl öncesine kadar ne sıkıntılar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bu sıkıntıları defalarca yerel idarecilere ilettiğimiz halde söz konusu bu sıkıntılara bir çare bulunmadı. Diyarbakır şehir merkezindeki çarpık kentleşme hepimizin malumu ve Stadyumun yerine AVM yapılacak olmasında bir vatandaş olarak kaygı duyuyordum. Ancak Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmada buranın ‘Millet Bahçesi’ yapılacak olmasını duyduğumuzda çok sevindik. Zira orasının AVM olacağı ve projenin ihale aşamasında olduğunu da basından takip ediyorduk. Yani, bir nevi eski stadyumdan umudumuzu kesmiştik. Ta ki, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Diyarbakır İstasyon meydanındaki konuşmasında bu alanın park yapılacağını ifade etmesi açıkçası yüreğimize su serpti. Cumhurbaşkanımız böyle bir karar aldı ve proje aşamasında bu yanlıştan dönüldü, bunun için gerek bu sorunu dile getiren Tigris Habere gerekse de bu konuda duyarlılık gösteren tüm yetkililere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca gazeteniz aracılığıyla Diyarbakır mülki amiri olan Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na şu mesajı iletmek istiyorum. Sayın Valimizin ilimizdeki hizmetleri yakinen takip ettiğini basından izliyor ve görüyoruz. Silvan Barajından tutun da Organize Sanayiye kadar her alanda sürdürdüğü çabaları biliyoruz. Sayın Valimizden bir ricada bulunmak istiyoruz; evinin hemen yanıbaşında ve Valilik konutunun karşısında bulunan Anıtpark’taki eksikliklere de bir el atmasını istiyoruz. Spor aletlerindeki eksiklikler ve parkta bulunan lavaboların sabah saatlerinde kapalı olası bizler için bir sıkıntıdır. Bu konuda yetkililerin gerekli duyarlılığı göstereceğini umut ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız stadyumun yerinin park yapılması konusunda gerekli duyarlılığı gösterdi ve bu bizi çok mutlu etti. İnanıyorum ki, parktaki eksiklikler konusunda da Sayın Valimiz gerekli duyarlılığı gösterecektir. Söz konusu bu sorunlarımızın çözülmesi bizleri sevindirecektir.”

‘Vatandaş olarak sesimizin duyulmuş olmasından sevinç duyduk’

Eski stadyumun yerine park yapılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Serpil Oral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği park müjdesinin gerçekleşmesini beklediklerini belirterek, “Eski stadyumun park yapılacak olmasına çok sevindim. Tabii vatandaş olarak sesimizin duyulmuş olması da ayrı bir sevinç kaynağı. Ben burada geçici bir süre bulunuyorum ama burada yaşayan insanların rahat bir şekilde spor yapacağı, nefes alabileceği yeni bir alanın kente kazandırılması beni çok mutlu etti. Stadyum gibi bir spor kompleksinin AVM yerine yeşil alana dönüşüyor olması çok iyi oldu. Çünkü şehrin ortasına bir beton yığını yapmak şehir için büyük bir felaket olurdu. Diyarbakır zaten yaz aylarının çok sıcak geçtiği bir memleket ve yazın ortasında insanların açık alanlara, yeşil alanlara, parklara çok büyük ihtiyacı var. Maalesef insanlarımız beton yığınlarının arasında nefes almaya yer bulamıyorlar. O yüzden yeşil alanların çoğaltılması insanlarımızı daha da rahatlatacaktır diye düşünüyorum. İnsanlarımızın nefes almasına alan açan bu konuda katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım eski stadyumun yerine bir park yapılacağı söylemi lafta kalmaz, icraata dönüşür ve biz de hep birlikte parkın açılışına katılırız” şeklinde konuştu.

‘Şehrin göbeğinde yeşil alan sayısı çok az ve her yer beton yığını’

Eski stadyum çevresi esnaflarından Sezgin Süer ise şunları söyledi: “Tabii ki, AVM ya da yüksek binalar yerine buranın park olması çok iyi olur. Şehrin göbeğinden yüksek binalar abes olurdu. Eski stadyumun yerine park yapılacak olması bizi çok memnun etti. Zaten buradaki mahalle sakinlerinden kimse de buranın AVM olmasını istemezdi. Çünkü şehrin göbeğinde yeşil alan sayısı çok az ve her yer beton yığını. Buranın park olması özellikle çocuklar için, yaşlılar için ya da spor yapan vatandaşlar için çok sevindirici bir gelişme. Şehrin yeni gelişen dış semtlerinde yapılan sitelerin yeşil alanı var parkı var ama biz burada şehrin ortasında beton yığınları içindeyiz. Şehir merkezinde de yeşil alanların çoğalması çok iyi bir gelişme.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.