Yerel gazeteler batma noktasında

Yerel gazeteler batma noktasında
Türkiye genelinde yayın yapan yerel gazetelerin baskı ve personel giderlerindeki olağanüstü artışlar tavan yaptı. Yerel gazeteler bu nedenle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

TİGRİS HABER - Özel ilan gelirleri pandemi sonrasında tükenme noktasına geldiği için resmi ilan fiyatlarında da artış olmadığı için maliyet artışları sektörün sıkıntı yaşamasına neden oldu. Türkiye genelinde yayın yapan yerel gazete sahipleri ve çalışanları, basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Hükümet Kanadı Temsilcileri’nin atanmasını ve resmi ilan fiyat tarifesinin belirlenmesini bekliyor. Bu durumu kendi arasında müzakere eden yerel gazete temsilcilerinin ortak görüşü, acil tedbir alınmaması halinde iş kayıpları ve gazete kapanmalarının söz konusu olabileceği yönünde.

Resmi ilan tarifesinin bir an önce yayınlanmasını isteyen yerel gazete temsilcilerinin çözüm önerileri ise şöyle; “Son yıllarda özellikle bürokraside resmi ilanı yük gören, resmi ilan vermeyi gazetelere lütuf olarak algılayan anlayışın ne kadar yanlış olduğu içinde bulunduğumuz durum göstermektedir.

Sonuç olarak;  Resmi İlan Fiyat Tarifesi’nin yayınlanabilmesi için BİK Genel Kurulu’nun toplanmasını sağlayacak adımların atılması, bir diğer önemli sorunumuz olan Basın Kartı Komisyonu Toplantıları’nın düzenli olarak yapılması sağlanmalıdır.. Fikir işçisi arkadaşlarımızın erken emeklilikleri basın kartı şartına bağlıdır. Dolayısı ile komisyonun toplanmadığı her geçen ay özlük haklarından kayba uğramaktadırlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum