Yerel Kürtçe skeçler

Yerel Kürtçe skeçler
Van'da bir araya gelen "Laqirdiya Kurdî Te Go Çi Babo" adlı grup, topluma ait trajikomik olayları ve Kürt halkının kültürünü skeçler halinde sergiliyor.

Van- Van'da bir grup arkadaş tarafından kurulan, Kürt halkının kültürel zenginliğini tanıtma ve yaşanan trajikomik olayları skeç halinde sunma amacı taşıyan "Laqirdiya Kurdî Te Go Çi Babo" adlı grup, 2002 yılından bu yana hazırladıkları performansları kayıt altına alarak, halka sunuyor.  Çalışmalarını amatör biçimde sürdüren grup, amaçlarını, "Öldürülmek istenen Kürt dilini yaşatmak istiyoruz" şeklinde açıklıyor. Skeçlerinde genel olarak Kürt halkının ezilmişliğini işledikleri için zaman zaman baskılara da maruz kaldıklarına değinen Lakirdicî Hacı, "Kürt kültürünün ve sanatının zenginliğini tanıtmak için çalışıyoruz. Bunun için de devlet bize çok sıkıntı çıkarıyor, bizi bastırmaya çalışıyor. Sanatta baskı olmaz, bunun bilincinde olduğumuz için de kendimiz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Sömürülen halk ve kadın

Kadın emeğinin, tarih boyunca her alanda olduğunu, doğal olarak sanat alanında da kadının çok fazla emeğinin olduğunu ifade eden grubun tek kadın oyucucusu Almast ise, oyunlarında sömürülen Kürt halkının durumuna ve sistemin yanlışlarına yer verdiklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.