Yerine kayyum atanan Ergani Belediye başkanı beraat etti

Yerine kayyum atanan Ergani Belediye başkanı beraat etti
Görevden alınan Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yargılandığı davadan beraat etti. Kaya’nın avukatları göreve iadesi için İçişleri Bakanlığına başvurdu.

TİGRİS HABER - Görevden alınan Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yargılandığı davadan beraat etti. Kaya’nın avukatları göreve iadesi için İçişleri Bakanlığına başvurdu. Diyarbakır Valiliği ise, kesinleşmiş yargı kararına rağmen beraat kararına itiraz ettiği öğrenildi.

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde Ergani İlçesi’nden Halkarın Demokratik Partisi (HDP)’den belediye başkanı seçilen Ahmet Kaya, İçişleri Bakanlığı’nın hakkındaki soruşturmaları gerekçe göstermesi ile 23 Mart 2020 tarihinde görevden uzaklaştırılarak yerine ilçe kaymakamı kayyum olarak atandı. Görevden alındıktan sonra gözaltına alınan Kaya, emniyetteki ifadesinden sonra savcılığın talimatı ile serbest bırakıldı.

Toplantı ve taziyeler nedeniyle dava açılmıştı

Görevden uzaklaştırılan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya hakkında Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, katıldığı aday tanıtım toplantısı, Nevruz kutlaması, bir taziye ziyareti gibi etkinlikler gerekçe gösterilerek “terör örgütü üyesi olmak” suçundan dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasında Kaya ile ilgili esas hakkındaki mütaalasını sunan savcı, beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme, aldığı karar ile hakkındaki soruşturma gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırılan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın beraatine karar verdi.

Avukatlar göreve iadesi için başvurdu

Mahkemenin Kaya için verdiği beraat kararına kimse itiraz etmeyip temyize götürmeyince karar 7 Nisan tarihinde kesinleşti. Kararın kesinleşmesinden sonra Kaya’nın avukatları, karar ile birlikte İçişleri Bakanlığı’na Diyarbakır Valiliği üzerinden başvurarak, Kaya’nın belediye başkanlığı görevine iadesini istedi.

Valilik: Karardan haberimiz yok, kamu zararı ihtimali var

Kesinleşen mahkeme kararından sonra Kaya’nın görevine iadesini beklerken, Diyarbakır Valiliği aynı mahkemeye başvurarak, “karardan haberleri olmadığı, davaya müdahil olma durumlarının olabileceği ve kamu zararı oluşması ihtimalinin” değerlendirilerek, kesinleşme şerhinin kaldırılmasını istediği öğrenildi. (Kaynak: Medyascop)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.