Yerlikaya: Salgın, aşısızlar yüzünden

Yerlikaya: Salgın, aşısızlar yüzünden
TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya; “Diyarbakır’da koronavirüse yakalananların yüzde 90 ve üzeri ya aşısız ya da tek doz aşı olanlardan oluşuyor, aşısızların salgınını yaşıyoruz” dedi.

TİGRİS HABER - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakır’da koronavirüs nedeniyle iki günde 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, ölenlerin ve yoğun bakımda bulunanların yüzde 95’inin aşısız ya da tek doz aşılı olduğunu söyledi.

Yerlikaya, Diyarbakır’da vaka sayılarının endişe verici boyutta olduğunu, bugünlerde uygulanan testlerin yüzde 50’sinin pozitif çıktığını ve günde ortalama bin vakanın tespit edildiğini belirterek, “Diyarbakır ve bölge illeri, vaka sayısı bakımından geçen yılın yazını yaşıyor. Virüse yakalananların yüzde 90 ve üzeri ya aşısız ya da tek doz aşı olanlardan oluşuyor. Aşısızların salgınını yaşıyoruz. Diyarbakır’da bir doz aşı olanların oranı yüzde 40 iken, iki doz aşı olanların oranı maalesef yüzde 20 civarındadır. Son 10 günde biraz da korku ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları sonucu aşılama oranında biraz artış söz konusu oldu. Ama bölge illerinde aşılama ile ilgili başından beri bir güven sorunu var, bunun aşılması gerekir. Herkese gidip aşı olmasını bir kez daha tavsiye ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.