"Yeşil Diyarbakır için muhtarlara harcama limiti"

"Yeşil Diyarbakır için muhtarlara harcama limiti"
'Muhtar Saati'nde Diyarbakırlı muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yeşil bir Diyarbakır hedeflediklerini belirterek, " En başarılı, en çevreci ve yeşil köye ödül vereceğiz. Muhtarın emrine bir harcama limiti vereceğiz." dedi.

Muhtar Saati uygulaması kapsamında muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu, yürütecekleri çalışmalarla Diyarbakır'ı örnek bir hale getireceklerini söyledi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatıyla randevu olmadan her çarşamba günü 14:00 ile 16:00 saatleri arasında muhtarlarla bir araya gelmek için organize edilen Muhtar Saati devam ediyor.

mm-003.jpeg

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen buluşmaya Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları, kamu kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

mmmm-002.jpeg

Toplantıda konuşan Güzeloğlu, 2020 bütçesini hazırladıklarını anlatarak en geç iki yıl içinde kentte yol ve su sorunlarını bitireceklerini kaydetti. Güzeloğlu, yol sorununu çözümü için bazı ilçelerde asfalt üretim plentleri kuracaklarını ifade etti. Asfaltı çok kaliteli yapı malzemesi olan bazalt taşından üreteceklerini açıklayan Güzeloğlu, Kulp ilçesi gibi yüksek yerlerde ise beton yol yapacaklarını anlattı. Güzeloğlu, su ile ilgili şikayetlere de değinerek “nitelikli, kaliteli, sürekli sağlıklı su içeceğiz” dedi. Güzeloğlu, yol ve su sorunları ile birlikte mahallelerdeki altyapı sorunlarını da ortadan kaldıracaklarını aktardı. Daha önceki toplantılarda müjdesini verdiği her mahalleye çocuk oyun parklarının yılbaşından önce malzeme alımı yapılacağını söyleyen Güzeloğlu, parkların muhtarların belirlediği yerlerde kurulacağını bildirdi. Güzeloğlu, muhtarlara mahalle içindeki yollar için dağıtacakları parke taşları ile bir yıl içinde çözeceklerini iletti.

m-004.jpeg

‘Yeşil bir Diyarbakır hedefimiz var’

Güzeloğlu, “Yeşil bir Diyarbakır hedefimiz var. Her köyde bir cennet köşesi oluşturma. O kadar kolay bir şey ki, günlük tükettiğiniz suyun dörtte birini verseniz herkesin evinin bahçesi cennet gibi olur. En başarılı, en çevreci ve yeşil köye ödül vereceğiz. Muhtarın emrine bir harcama limiti vereceğiz. Diyarbakır’ı örnek bir hale getireceğiz. Allah mahcup etmesin. Çabamız ve gayretimiz bu” diye konuştu.

mmmmm-001.jpeg

Toplantıda, muhtarlar mahallerinde yaşanan sorunları ileterek Sayın Güzeloğlu ve kamu kurum müdürleri ile çözüm önerileri için fikir alışverişinde bulundular.(Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.