Yeşil Sol Parti seçim programına 65 miting sığdıracak

Yeşil Sol Parti seçim programına 65 miting sığdıracak
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmalarına dair 65 merkezde miting düzenleyecek. İlk mitingini bu gün Hakkâri’de düzenleyecek olan Yeşil Sol Parti final mitingini de seçimden bir gün önce Diyarbakır ve İstanbul’da düzenleyecek.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Seçim startının verilmesinin ardından seçim çalışmalarını seçim bürosu açılışı, esnaf, köy ziyaretleri, halk buluşması şeklinde başlatan Yeşil Sol Parti, 65 il ve ilçe merkezinde mitingler düzenleyecek. Mitinglerin startı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla Hakkâri’de bu gün düzenlenecek mitingle verilecek. Yeşil Sol Parti final mitinglerini ise seçimden bir gün önce Diyarbakır ve İstanbul’a de düzenleyecek.

Seçim programına 65 miting sığdıracak Yeşil Sol Parti, düzenleyeceği mitinglere Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem KılıçgünUçar, İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Keskin Bayındır, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın katılımıyla düzenlenecek. Yeşil Sol Parti adayları Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Berdan Öztürk ise konuşmacılar arasında yer alacak. Mitinglerde, Yeşil Sol Parti’den aday olmaları tartışma yaratan gazeteciler Hasan Cemal ve Cengiz Çandar’ın konuşmacı listelerinde isimlerinin bulunmaması dikkat çekiyor.

Mitinglerde 3 partinin eş genel başkanları yer alacak

Yeşil Sol Parti ilk mitingini Hakkâri’de ve Silopi’de bu gün düzenliyor. Yarın Elazığ’ın Karakoçan ilçesi ve Bingöl ve Yalolva’yla mitinglerine devam edecek Yeşil Sol Parti, 26 Nisan’da Van’da Pervin Buldan’ın katılımıyla Van’da, Saliha Aydeniz İbrahim Akın ve Sırrı Süreyya Önder’ın katılımıyla Malatya ve Adıyaman’da miting düzenleyecek.

Mitinglerin startı verildi

Miting programına 27 Nisan’da Tatvan, Muş, Eskişehir ile devam edecek Yeşil Sol Parti, 28 Nisan’da ise Gaziantep, Suruç, Kurtalan, İstanbul Esenyurt’ta mitingler düzenleyecek. 29 Nisan’da Ceyhan, Tarsus, Muğla, Aydın’la mitinglerini sürdürecek olan Yeşil Sol Parti, miting programında 30 Nisan için yer vermeyerek, 1 Mayıs’ta ise programına 5 miting sığdıracak. 1 Mayıs’ta Van, Ankara, Tunceli, Batman, İstanbul’da miting alanlarında olacak olan Yeşil Sol Parti, 2 Mayıs’ta Elbistan, Kars, Göle, Kocaeli’de, 3 Mayıs’ta Ağrı, Karayazı, Denizli’de, 4 Mayıs’ta Erciş, Bitlis, Ergani, Silvan’da mitingler düzenleyecek. 5 Mayıs’ta Bismil, Viranşehir, 6 Mayıs’ta Bursa, Antalya, 7 Mayıs’ta Şırnak, Batman, Siirt, Manisa, Tekirdağ ve İstanbul’da kadın mitingiyle seçim mitinglerini sürdürecek olan Yeşil Sol Parti, 8 Mayıs’ta Urfa, Mardin, İskenderun, Osmaniye, 9 Mayıs’ta Iğdır, Nusaybin, Cizre mitinglerini düzenleyecek. 10 Mayıs’ta programına Elazığ, Tunceli, Cihanbeyli, Ankara mitingleriyle devam edecek olan Yeşil Sol Parti, 11 Mayıs’ta Gaziantep’te miting düzenleyecek.

Final mitingleri 11 Mayıs’ta başlayacak

Mitinglerine 11 Mayıs’ta Adana ve Mersin mitingleriyle final mitingleriyle giriş yapacak olan Yeşil Sol Parti, 12 Mayıs’ta Van, İzmir’de, 13 Mayıs’ta ise İstanbul ve Diyarbakır’da final mitingleri düzenleyerek, miting programını seçimden bir gün önce sonlandıracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.