Yeşil Sol Parti'nin kadın konferansı ilk gününde

Yeşil Sol Parti'nin kadın konferansı ilk gününde
Yeşil Sol Parti (YSP) Kadın Konferansı 400 delegenin katılımıyla ilk gününe girerken, konferansta geçen Genel Seçim sürecinin değerlendirilmesinin de yapılması öngörülüyor.

TİGRİS HABER - Yeşil Sol Parti (YSP) Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Kadın Konferansı'nın açılış konuşmasını yaptı. İki gün boyunca sürecek olan bu etkinlik, Makine Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi'nde başladı.

400 delegenin, bu önemli etkinliğe katılarak geçtiğimiz aylardaki halk toplantılarına dayalı eleştirileri ve önerileri masaya yatıracağı bildirildi.

Bu konferans, cinsiyet eşitliği ve toplumsal değişim konularında YSP'nin kendini ifade platformu olarak değer görmektedir.

Konferans, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren kadınların anısına saygıyla başladı. Divana Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Canan Çalağan, Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve HDP Kadın Koordinasyon üyesi Latife Demirci Kahya seçilirken, konferansın açılış konuşmasını Hatimoğulları gerçekleştirdi. Hatimoğulları, konuşmasında kadın mücadelesini daha da yükseltecekleri mesajını iletti.

Daha sonra Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar söz aldı ve iki günlük konferansta dayanışma ve mücadeleyi daha da büyütmeyi amaçladıklarını belirten Uçar, kadın düşmanı politikalarla karşı direnişi örgütlemeyi hedeflediklerini ifade etti.

Kadın özgürlük mücadelesinin hiçbir zaman kolay olmadığını vurgulayan Uçar, bu mücadele için büyük emekler ve bedeller ödediklerini belirtti. Uçar, kaybettikleri her bir kadının mücadelesini sürdürerek yollarını inşa ettiklerini dile getirdi ve onlara saygılarını bir kez daha sunarak mücadele alanlarında direnen kadınlara selam gönderdi.

Uçar, kadın özgürlük mücadelesini sindirmeye çalışanlara karşı birlikte olduklarını ve onurlu barışı savunduklarını ifade ederken, kadına yönelik şiddet ve katliamlara karşı sokaklarda, alanlarda, meydanlarda isyanı örgütlediklerini belirtti ve kadınların gücünü kadın dayanışmasından aldıklarını vurguladı.

Konuşmasının devamında, Kürt halkının özgürlüğüne ve Adalet Safalı'nın "onurlu barış" çağrısına destek vererek, savaşa ve tecrite karşı direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.

Uçar, kadınların özgürlük mücadelesini engellemeye çalışanlara karşı bir arada olduklarını ve demokratik çözümün savunucuları olduklarını belirterek, tecrit politikalarına son verilmeden sorunların çözülemeyeceğini vurguladı.

Uçar, konomik krizin savaş ve tecrit politikalarının sonucu olduğunu söyleyerek, bu politikalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Son olarak, yeni dönemde mücadele hattını belirlediklerini ve kararlılıkla devam edeceklerini sözlerine ekleyen Uçar'ın konuşmasının ardından iki günlük Konferans basına kapalı olarak devam etti.

Katılımcılar, kadın özgürlük mücadelesini daha da büyütmek ve yeni yaşamı inşa etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.