"Yoksul ülkeler aşıya ulaşamıyor"

"Yoksul ülkeler aşıya ulaşamıyor"
DSÖ yetkilisi Dr. Bruce Aylward, yoksul ülkelerin aşıya yeterince erişemediklerini belirterek varlıklı ülkelere aşı kuyruğundaki yerlerini bu ülkelere bırakmaları yönünde çağrı yaptı.

TİGRİS HABER - Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) haftalık raporuna göre, Avrupa genelinde son bir haftada 1,3 milyon yeni vakanın görül. Avrupa ülkelerinin yarısından fazlasında vaka sayıları yükseldi.

Raporda, Avrupa'daki COVID-19 vakalarının üç haftadır artışta olduğu, son bir haftada vakalarının bir önceki haftaya göre yüzde 7 yükseldiği ve dünyada vakaların arttığı tek bölgenin Avrupa olduğu belirtildi.

Afrika kıtasında nüfusun yüzde 5'inden azı aşılanmış durumda

Son bir haftada Afrika ve Batı Pasifik bölgelerinde vakalarının sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 16 ile en büyük düşüşün gözlemlendiği kaydedildi.  Aşılama oranındaki eksikliğe rağmen Afrika'daki vaka artışlarında düşüş görülmesi de raporda dikkat çekilen konular arasında.

Afrika kıtasında nüfusun yüzde 5'inden azı aşılanmış durumda, diğer kıtaların çoğunda bu oran yüzde 40. DSÖ'nün üst düzey yöneticilerinden Dr. Bruce Aylward, yoksul ülkelerin aşıya yeterince erişemediklerini belirtti. Aylward, salgınının bu nedenle bir yıl daha uzun sürebileceğini ve 2022'de de etkili olabileceği söyledi. Aylward, varlıklı ülkelere aşı kuyruğundaki yerlerini bu ülkelere bırakmaları çağrısı yapıp "Gerçekten hızlanmamız gerekiyor. Bu pandemi gereğinden fazla bir yıl daha devam edecek" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.