Yol kapanınca kendi köprüsünü yaptı

Yol kapanınca kendi köprüsünü yaptı
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde yapılan barajın ardından dengesiz bir şekilde yükselen sulardan dolayı köyüne gidemeyen Ziya Esmer, yetkililerden bir çözüm gelmeyince kendi köprüsünü kendi yaptı.

DİYARBAKIR’ın Kulp İlçesi’ne bağlı Ağaçkurur Köyü Haznalik Mezrası’nda ikamet eden Ziya Esmer, bölgede yapılan barajlardan dolayı mağdur oldu. Kulp Çayı üzerinde yapılan Yıldızlar Barajı nedeni ile balıkların bile toplu halde öldüğünü belirten Esmer, birçok canlının hayatının doğa üzerinde yapılan müdahale nedeni ile tehlikeye girdiğine dikkat çekti. Yapılan baraj ile dere yatağında ve suların akışında dengesizliğin meydana geldiğini ifade eden Esmer, barajın yapımı öncesinde sadece 2 ay yaşadıkları sıkıntıları şimdi ise yılın tüm aylarında yaşadıklarını söyledi. Esmer, "Burada yapılan baraj nedeni ile dere yatağı dengesiz bir şekilde taşmaya başladı. Baraj yokken bir sıkıntımız yoktu. Sadece 2 ya da 3 ay süresince sıkıntı yaşıyorduk. Ancak baraj yapıldıktan sonra azalan ve birden çoğalan sulardan dolayı zarar görmeye başladık" dedi.

Köprüyü kendileri yaptı

Aniden yükselen suların kendileri için tehlike arz ettiğini söyleyen Esmer, Kulp Kaymakamlığı'na köyleri ile ana yol arasında bulunan Kulp Çay'ı üzerinde köprü kurulması için dilekçeler yazdıklarını belirterek, ancak dilekçelerine olumsuz cevap gelmesi üzerine, kendilerinin köye köprü yaptıklarını söyledi. Esmer, "Köyümüze gidip gelemez olmuştuk bu barajdan dolayı. Baraj yetkilileriyle görüşmeler yaptık ancak bir sonuç alamadık. Köyümüzden birkaç kilometre uzaklıktaki Yıldızlar Barajı nedeni ile bazen köyümüzde rehin bile kalıyorduk bir yere çıkamıyorduk tek geçiş güzergâhımız burasıydı" diye konuştu. 

yol-kapaninca-kendi-koprusunu-yapti----(1).jpg

yol-kapaninca-kendi-koprusunu-yapti----(3).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.