Yollar kapalı, hastalar helikopterle taşınıyor

Yollar kapalı, hastalar helikopterle taşınıyor
Bölge illerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ulaşımın sağlanamadığı bölgelerdeki hastalar helikopterle Dicle Üniversitesi ile Eğitim Araştırma Hastanesine getiriliyor.

TİGRİS HABER - Başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerde yaşanan kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan bölgelerdeki hastalar askeri helikopterlerle kent merkezindeki hastaneye ulaştırıldı.  

Kent içindekiler Eğitim Araştırmaya

Önceki gün Çermik İlçe merkezinde rahatsızlanan hamile kadın ile sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişinin yakınları, durumu 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine Valilik koordinesinde İl Jandarma Komutanlığından havalanan askeri helikopter, kar yağışı sebebiyle yolu kapanan ilçeye iniş yaptı. Sağlık ve jandarma ekiplerinin desteğiyle helikoptere alınan iki hasta, götürüldükleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Pist alanı sadece DÜ ve Eğitim Araştırmada var

Öte yandan, böle illerinden getirilin hastalar aynı şekilde helikopterle Dicle Üniversitesine götürülüyor. Kentte sadece D.Ü ve Eğitim Araştırma Hastanesinin pist alanı bulunuyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.