Yönetmen Alper ödülünü Şebnem Fincancı’ya ithaf etti

Yönetmen Alper ödülünü Şebnem Fincancı’ya ithaf etti
Boğaziçi Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünü alan Özcan Alper, ödülünü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etti.

TİGRİS HABER - Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen törenle sona erdi. Ulusal uzun metraj film dalında “Karanlık Gece” filmiyle en iyi yönetmen ödülünü Özcan Alper aldı.

Ödülünü, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf eden Alper, “Bitmiyor bu kötülükler. Örneğin son birkaç haftadır. Biz gençliğimizde o kurumları çok iyi bilirdik. Çünkü en ufak bir hak mücadelesinde en ufak bir hak arayışında devlet şiddetine maruz kalıyorduk. Belki ben en azına maruz kaldım ama özellikle arkadaşlarımdan biliyorum ve o zaman işkenceye uğrayan arkadaşlarımızla, ya da hak hukuk aradığımızda gittiğimiz birkaç kurum vardı. Bunlardan biri, hiçbir siyasi görüş hiçbir şey ayırmadan, Türkiye gibi bir ülkede, Türkiye İnsan Hakları Vakfı gibi bir vakıf vardı, Türkiye İnsan Hakları Derneği vardı. Ve bu kurumlarda aslında hep barış olsun diyen, asla savaş olsun demeyen bir kadın, Şebnem Korur Fincancı, biliyorsunuz, sadece yine barış dediği için maalesef bir linç kampanyasına maruz kaldı. Umarım son olur. Umarım cezaevinden bir an önce çıkar. Bu ödülü ona ithaf ediyorum.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.