YSK seçim bilgi sistemini kullanıma açtı

YSK seçim bilgi sistemini kullanıma açtı
Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart seçimine ilişkin bilgi sistemini kullanıma sundu. Sistemde partilerin pusuladaki yerlerinin yanı sıra büyükşehirlerden beldelere kadar adayların tam listesi de yer aldı.

TİGRİS HABER - Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 31 Mart yerel seçimine ilişkin ilan ettiği seçim takvimi işliyor.

Siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listelerin il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilmesinin ardından YSK, WEB sitesinde seçime ilişkin tüm bilgilerin yer aldığı sistemini de kullanıma sundu.

Sistemde siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri, seçim takvimine ilişkin bilgiler, beyan formları, YSK kararları, duyurular, bilgilendirme broşürleri ve genelgelerin yanı sıra büyükşehir, il genel meclisi üyeliği, ilçe belediye başkanlığı, ilçe belediye meclis üyeliği, belde belediye başkanlığı, belde belediye meclis üyeliği seçimlerine katılacak adayların tam listeleri de yayınlandı.

Sisteme https://www.ysk.gov.tr/tr/31-mart-2024-secimi/46637316 bağlantısı üzerinden ulaşılabiliyor.

YSK'den uyarı

YSK ayrıca sitesinde seçmen kaydı sorgulama işlemlerine ilişkin de uyarı yayınladı.

Seçmen kayıtları "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/" adresinden, E-Devlet'ten, YSK'nin 444 9 975 numaralı çağrı merkezinden ve "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması"ndan öğrenilebilecek.

YSK'nin açıklamasında belirtilen kanallar dışında gelen arama ve mesajlara itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu. (Kaynak: Gazete Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.