YSP'nin adı değişiyor: İşte 20 öneri

YSP'nin adı değişiyor: İşte 20 öneri
Basına kapalı konferansı devam eden Yeşil Sol Parti (YSP)'nin adının kongrede değişmesi beklenirken, tüzük ve programın da netleşmesi bekleniyor.

TİGRİS HABER - Parti adı için önerilen adların başında Demokratik Halklar Partisi (HDP)'nin olduğu belirtilirken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ve Halkların Eşitlik Partisi (HEP), Demokratik Halklar Partisi (DHP) adları da sırayla ilk önerilenler arasında.

Ekim ayı ortalarında büyük kongresini yapması planlanan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) düzenlenen konferans ile hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Partinin yeni tüzüğü ve programının netleşmesi beklenirken, parti adı da konferansın gündemini işgal ediyor.

Yeşiller ve Sol Parti için en çok önerilen isimler HDP, DHP, HEDEP, HEP, ÖTP, ÖYP, YYP olurken, adında demokrasi kelimesi geçenlerin daha çok ilgi çektiği belirtiliyor. Konferansta alınacak kararların Ekim ayında yapılması planlanan kongreye sunulacağı belirtilirken, yeni dönemin politik hattı da belirleneceği açıklandı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.