Yüksek kira talebine bir tepkide borsa’dan; ‘Kabul edilemez’

Yüksek kira talebine bir tepkide borsa’dan;  ‘Kabul edilemez’
Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, ilimizde deprem sonrası sergilenen dayanışma ve yardımlaşma tüm dünyaya örnek olmuşken yüksek kira artışlarıyla gündeme gelmemiz kabul edilecek bir durum değildir.’ ’dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da artan kiraları sert bir dille eleştiren Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, ilimizde deprem sonrası sergilenen dayanışma ve yardımlaşma tüm dünyaya örnek olmuşken yüksek kira artışlarıyla gündeme gelmemiz kabul edilecek bir durum değildir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin yıkıma uğrattığı kentlerden biri olan Diyarbakır’da halk evlerine giremezken, kimi fırsatçı ev sahiplerinin kira fiyatlarına % 100 zam yapmasına DTB Başkanı Engin Yeşil’den tepki geldi.

Toplum olarak yaşanan bu deprem felaketinin yükünü azaltmak için yardımlaşmanın, destek olmanın herkes için insanı bir görev olduğunu belirten Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, “Bizler borsa olarak depremin yaşandığı ilk günden itibaren hizmet binamızın kapılarını tüm vatandaşlarımıza açtık. Hizmet binamızın Konferans salonu, İhale salonu ve birimlerimizde vatandaşlarımızın ısınma, barınma, yeme içme tüm ihtiyaçlarını dayanışma ruhu ile karşıladık.

Tam bu noktada hiçbir şekilde ilimizde onaylamadığımız bazı gelişmelerin yaşanması bizleri derinden üzmüştür. Kalıcı barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımızda talep edilen yüksek kira talepleri kabul edilecek bir durum değildir. Evlerini kiraya veren Vatandaşlarımızın bu zor günlerde dayanışma ruhunu gölgeleyen bu yaklaşımlarından vazgeçmelerini istiyorum. Gün yardımlaşma ve dayanışma günüdür.’’

DTB Başkanı Yeşil son olarak, Deprem felaketinde Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.