Yüksekova, 2. doz aşılamada lider ilçe oldu

Yüksekova, 2. doz aşılamada lider ilçe oldu
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde sağlık çalışanlarının gece gündüz yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucu 2. doz aşılamada yüzde 75 oranını geçerek doğu bölgesindeki ilçeler arasında ilk sıraya yerleşti.

TİGRİS HABER - Koronavirüs salgınının başlamasıyla Yüksekova ilçesinde sağlık çalışanları tarafından yürütülen çalışmalar gece gündüz devam ediyor2. doz aşılamada da aralıksız çalışan sağlık ekipleri, yüzde 75 oranını geçerek doğu bölgesindeki ilçeler arasında ilk sırayı aldı.

“Aşılama oranını yüzde 100’e çıkaracağız”

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Güneş, il genelinde aşı yapma oranının yüzde 75’in üzerinde olduğunu belirterek, “Doğu Anadolu Bölgesinde bu oranı geçen ilk iliz. Oranın bu aşamaya gelmesinde valimizin ve il sağlık müdürümüzün katkıları çok yüksek. Büyük bir hevesle tüm sağlık çalışanlarımız bu aşılamaya katılmış, köy köy, kasaba kasaba hatta ev ev gezerek insanımızı aşı olmaya ikna etti. Yüksek bir aşı oranımız var. Bu da bizde vakaların geç görülmesine neden oldu. Şu an korona virüsle mücadelede iyi bir durumdayız. Yatan hastalarımız artmış durumda ama hepsi bizim kontrolümüzün altındadır. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Biz Doğu Anadolu Bölgesinde ilk mavi haritada yer alan bir il ve ilçeyiz. Randevusuz aşılarımızı da yapıyoruz. Hiçbir hastamızı geri çevirmeden aşılarını yapıyoruz” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.