Yüksekova olaylarında yaralanan çocuk Ankara'ya sevk edildi

Yüksekova olaylarında yaralanan çocuk Ankara'ya sevk edildi
Yüksekova'da 23 Aralık'ta yaşanan olaylarda yüzüne isabet eden bir cisimden dolayı sağ gözünü kaybeden ve Van'da tedavisi süren S. Dönmez (16) isimli çocuk, diğer gözünü kaybetme riski nedeniyle Ankara'ya sevk edildi.

VAN - Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde polis ile gençler arasında 23 Aralık'ta yaşanan olaylarda yüzüne isabet eden cisimden dolayı sağ gözünü kaybeden S. Dönmez (16) adlı çocuk diğer gözünün de görme yetisini kaybedebilme olasılığı nedeniyle Ankara SSK Hastanesi'ne sevk edildi. Olaydan sonra sivil bir araç ile Dönmez ikamet ettiği evin kapısına getirilerek bırakıldıktan sonra ilk olarak Yüksekova ardından Hakkari Devlet Hastanesi ve daha sonra da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne sevk edilmişti. Yüzünde ve vücudunda ciddi yanıklar olan Dönmez'i tedavi eden doktorlar, sağ gözünden sonra sol gözünün de görme yetisini kaybetme olasılığına karşı Dönmez'i Ankara'ya sevk etti. 

Dönmez'in yanında refakatçi olarak kalan amcası Abdulgani Dönmez, yeğeninin yüzünde ve vücudunda oluşan yanıkların tedavisinin yapıldığını, diğer gözünün de görme yetisini kaybetme riskine karşı Ankara'ya sevk edildiğini aktardı. Dönmez, yeğeninin hayati tehlikesi olmadığını; ancak yüzüne gelen cisimden çarpma ve yakma etkisinden dolayı şu an itibariyle sadece sol gözünün kurtarılmasına ilişkin çabaladıklarını söyledi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.