Yüksekova'da 2024 yılı sulama hedefleri belirlendi

Yüksekova'da 2024 yılı sulama hedefleri belirlendi
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki Dilimli Barajı sulama ihalesinin yılsonuna kadar yapılarak, 2024 yılında birinci kısmı olan 14 bin 500 dekar arazinin sulamasına yönelik çalışmalara başlanacağı bildirildi.

TİGRİS HABER- Vali Ali Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, Hakkâri genelindeki içme suyu probleminin çözüm yolları için planlanan çalışmalar ile projeler değerlendirildi.

Toplantıda Hakkâri’nin içme suyu ihtiyacının giderilmesine yönelik yapılan çalışmaları aktaran DSİ Genel Müdürlüğü personelleri, Yukarı Otluca ve Golan bölgelerinde yer altı barajı için yaptıkları incelemeler hakkında Vali Ali Çelik’e bilgiler verdiler. Yüksekova Dilimli Barajı sulama ihalesinin yılsonuna kadar yapılarak, 2024 yılında birinci kısmı olan 14 bin 500 dekar arazinin sulamasına yönelik çalışmalara başlanacağı bilgisini de verdiler.
İş ve işlemlerin hızlandırılması talimatını ileten Vali Çelik, yaptıkları çalışma ve incelemeler için DSİ Genel Müdürlüğü personellerine teşekkürlerini iletti.


Toplantıya DSİ’den Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci, Sulama Daire Başkanı Oğuzhan Bektaş, İçme Suyu ve Atık Su Daire Başkanı Göktuğ İlter, DSİ Bölge Müdürü Ayhan Şahna, Bölge Müdür Yardımcısı Sedat Demirhan, Hakkari Şube Müdürü Abdulkerim Aykut, Şube Müdürü Erbil Turhan, Sulama Şube Müdürü Fırat Kaçmaz katıldı.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.