Yüksekova'da olaylar çıktı!

Yüksekova'da olaylar çıktı!
HAKKARİ - Sınırdan geçmeye çalışan 3 Rojavalı'nın özel harekat polisleri tarafından infaz edilmesinin protesto edildiği Yüksekova'da, gençler ile polis arasında olaylar çıktı.

Rojava'nın Qamişlo kentinden Nusaybin'e geçmeye çalışırken 17 Kasım'da özel hareket polisleri tarafından açılan ateş sonucu 3 Rojavalı yurttaşın infaz edilmesini Hakkari Yüksekova'da protesto eden bir grup gencin Eczaneler Sokak'ta önlem alan polise ait zırhlı araçlarına havai fişek atması sonrası olaylar çıktı. Zırhlı araçlarından biber gazı gazı, plastik mermi ve tazyikli su sıkan polislere gençler de daha sonra polise araçlarına ve Mobese'lere havai fişek ve molotofkokteyli attı. Çıkan olaylar nedeniyle esnaf da kepenk kapattı.

Çıkan olaylar bir süre sonra cezaevi kavşağına kayarken, polisin müdahale sırasında attığı biber gazları çevrede bulunan yurttaşları ve okuldan çıkan öğrencileri etkiledi. Polisin attığı biber gazlarından dolayı astım hastası olduğu öğrenilen bir öğrenci baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrenci kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İlçede çıkan olaylar hala sürüyor. 

(DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.