Yüksekova'da Zeydan ailesi BDP'ye geçti

Yüksekova'da Zeydan ailesi BDP'ye geçti
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçmiş yıllarda DYP, CHP ve AKP'ye destek veren ve bu partilerden fertleri milletvekili ve belediye başkanı olan Zeydan ailesi, BDP'ye katıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'li Yücel Zeydan ve Ecevit Umman için verilen mevlitten sonra Zeydan ailesi düzenlenen törenle BDP'ye katıldı. Katılım törenine binlerce yurttaşın yanı sıra BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Karabulut, BDP Hakkari İl eş başkanları Rahmi Kurt, Esmer Tekin, BDP Hakkari BDP Milletvekili Esat Canan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Hakkari, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca belediye başkanları, Büyükçiftlik (Xırvata) Belde Bağımsız Belediye Başkanı Rüştü Zeydan katıldı. Törende ilk olarak konuşan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Zeydan ailesinin partilerine katılımı ile artık Yüksekova'da diğer sistem partilerinin artık tamamen yok olduğunu söyledi. BDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Kurt ise, Kürt halkının özgürlüğü ve kurtuluşu için birlikteliğinin çok önemli olduğunu belirterek, "Şehitlerin en büyük isteği Kürt halkının ittifakı bugün burada görkemli bir şekilde yaşanmaktadır. Şehitlerin canlarına neden olan istekleri hayata geçinceye kadar bu mücadele devam edecektir. Bugün Ankara'da bulunan Erdoğan'ın bir kulağı da bu salondadır. Çünkü bu katılımla AKP, Erdoğan ve sistem için Hakkari'de yer kalmamıştır" dedi.

'Birlik ve beraberliği sağlama günüdür'

Zeydan ailesi adına konuşan ve Doğru Yol Partisi'nden (DYP) bir dönem Yüksekova Belediye Başkanlığı yapan Ali İhsan Zeydan, Ankara'da aile büyükleri olan Osman Zeydan'la yapılan görüşmelerle BDP'ye katılma kararı aldıklarını dile getirdi. Zeydan, "Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın bu süreçte Kürt halkının kaygılarını bir tarafa bırakarak ittifak içinde bu süreci güçlü bir şekilde götürerek birlik ve beraberliği sağlama günüdür. Gün kibir, çıkar, kaygı günü değil, gün barış, kardeşlik ve ittifak günüdür" dedi. 

'Colemerg Kürtlerin bölgedeki en büyük evidir'

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, 30 yıllık savaşta binlerce Kürt gencinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Zeydan ailesi BDP'ye katılması büyük bir olaydır. Bugünden sonra Colemerg Kürtlerin bölgedeki en büyük evidir. Amed, Van, Bitlis ve diğer Kürt şehirleri de Gever'i örnek alarak yaşadıkları yerleri daha büyük Kürt evlerine çevirebilirler" diye konuştu.

Temsili rozet takıldı

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın konuşması ardından Barış Annesi İnisiyatifi'nden Naciye İke, Zeydan ailesi temsilen Rojhat Zeydan'a BDP rozeti taktı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.