Yüksekova’daki yasak ‘kısmen’ sona eriyor

Yüksekova’daki yasak ‘kısmen’ sona eriyor
Hakkari Valiliği, Yüksekova’da uygulanan sokağa çıkma yasağının ‘kısmi zamanlı’ olarak devam edeceğini açıkladı.

Buna göre; yasak sabah 06.00 ile akşam 20.00 arası, Ramazan ayı boyunca da sabah 06.00 ile akşam 22.00 arasında uygulanmayacak. Diğer saatler arasında ise sokağa çıkma yasağı kısmi olarak devam edecek.

13 Mart’tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 30 Mayıs Pazartesi’den itibaren yasağın ‘kısmi’ olarak kaldırılacağı açıklandı.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada; 13 Mart’ta Yüksekova İlçe Merkezinin tamamında, Yüksekova’ya bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında da 30 Mart’tan beri geçerli olmak sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatıldı.

Operasyonlara gönderme yapılan açıklamada, yasağın ‘kısmi’ olarak kaldırılacağı belirtildi.

Açıklama özetle şöyle:

“Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova İlçe Merkezi ile Yüksekova İlçemize bağlı Vezirli Köyü ve Çimenli mezrasında 30 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren;

“Her gün sabah saat: 06.00’den akşam saat: 20.00’a kadar olan saatler arasında kısmi zamanlı olarak kaldırılmış, Ramazan ayı münasebetiyle kısmi zamanlı  kaldırılacak yasak 05 Haziran 2016 günü itibariyle sabah saat: 06.00’dan akşam saat: 22.00’a kadar olan saatler arasında belirlenmiş olup; diğer saatler arasında sokağa çıkma yasağı kısmi olarak devam etmektedir.

“Yüksekova’da uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle 14 Mart 2016 tarihinden itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiği için öğretmen ve öğrencilerimiz idari izinli sayılmıştır. 30 Mayıs 2016 Pazartesi gününden itibaren kaldırılacak kısmi yasak ile birlikte eğitim ve öğretime kaldığı yerden devam edilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.