Yüksekova'ya askeri çıkarma

Yüksekova'ya askeri çıkarma
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 70'ten fazla askeri araçlık sevkiyat yapıldı. Konvoyun ilçenin çarşı merkezinden geçişi sırasında yoğun önlemler alındı.

 

HAKKARİ  - Son zamanlarda sık sık askeri sevkiyatların yapıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine, bugün askeri çıkarmayı andıran büyük bir sevkiyat daha yapıldı. Sevkiyat yapılmadan önce çarşı merkezinin girişi zırhlı araçlarla trafiğe kapatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden de 12 panzer ve Kobra tipi zırhlı araç, konvoyun geçişi için Şemdinli yönü girişinde önlem aldı.

Çarşı merkezinde araç geçişi durdurulduktan sonra, Miçîç köyündeki Karabey Karakolu yönünden gelen biri paletli tank olmak üzere 70'ten fazla panzer, kobra, uzun ve geniş askeri araç ile kirpilerden oluşan konvoy, yurttaşların şaşkın bakışları arasında çarşı merkezinden geçerek İlçe Alay Komutanlığı'na gitti.

Oslo Oteli önündeki köprüye çarpan askeri araçlardan biri, köprünün demir bariyerlerini kırarken, konvoyun günün en işlek saatinde çarşı merkezinden geçirilmesi provokasyon olarak yorumlandı.
Sevkiyatın ardından çarşı merkezi tekrar araç trafiğine açıldı.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.