Zabit Kâtipleri mağdur ediliyor

Zabit Kâtipleri mağdur ediliyor
Büro Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Suphi İzol, Zabit Kâtipleri’nin yaşadığı sorunlara Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nde yer verilmediğini belirterek, talepleri sıraladı.

‘Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nde Adalet Bakanlığı personeli ile ilgili eksik olan konulara dair, Büro Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Suphi İzol Tigris Habere bir açıklama yaptı.

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’ne ilişkin değerlendirmesinde İzol, “Yazı işleri müdürlüğünün Hukuk Fakültesi mezunları arasında seçilmesi, yıllarca adliyelerde çalışan personelin görevde yükselme imkânını ortadan kaldırmaktadır. Bu şekilde adliye çalışan, Zabit Kâtiplerini mağdur etmektedirler” dedi.

Yargıda çalışanlarının birçok sıkıntı yaşadığını ancak bunların ‘Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nde bulunmadığını belirten İzol, söz konusu sıkıntıları şöyle sıraladı:

  • Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki yasal ve fiili engeller kaldırılmalı, özgür bir toplu sözleşme düzeni yaratılmalıdır.
  • OHAL KHK'leri ile hukuk dışı bir şekilde hayata geçirilen ihraçlar ve açığa almalara son verilmeli, hukuki deliller ve mahkeme kararları olmadan ihraç edilen tüm kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilmelidir.
  • Kamuda siyasi kadrolaşma uygulamalarına son verilmeli, yöneticilerin belirlenmesinde ve ilk atamalarında sendikalsiyasal referanslar değil, liyakat temel alınmalıdır.
  •  Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmelikleri değiştirilmeli, yönetmelik, sınavlar ile görevde yükselme ve unvan değişikliklerinin her yıl yapılmasına olanak verecek biçimde düzenlenmelidir.
  • Kamu emekçilerinin alımında ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında 'mülakat' uygulamasına son verilmelidir.
  • Yardımcı hizmetli ve teknik personel açıkları sözleşmeli ya da güvencesiz istihdam ile değil, doğrudan kadrolu/güvenceli istihdam ile kapatılmalıdır.
  • Yardımcı hizmetli kadrosunda hizmet veren büro emekçileri Genel İdari Hizmetler sınıfına alınmalıdır. Yardımcı hizmetlilerin yaptıkları fazla çalışma 'fazla mesai' olarak kabul edilmeli ve %100 zamlı olarak ücretlendirilmelidir.

İzol, Zabıt Kâtiplerinin Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosuna geçişinin sağlanması gerektiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.