'Zam yap patron' şarkısını çalan işçi hem işten atıldı hem para cezası kesildi

'Zam yap patron' şarkısını çalan işçi hem işten atıldı hem para cezası kesildi
Kimpack Tekstil, zam talebiyle iş bırakan 200 işçiyi işten çıkardı. Fabrikanın önünde 'zam yap patron zam yap' şarkısı çalan işçi ise hem işten çıkarıldı hem de işçiye 690 TL idari para cezası kesildi.

TİGRİS HABER - Antep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Kimpack Plastik’te yaklaşık 2 bin işçi, ücretlerin artırılması için 9 Şubat gecesi iş bıraktı. Dört gün boyunca devam eden direnişin ardından talepleri kısmen kabul edilen işçiler yeniden işbaşı yaptı. Ancak, işveren greve katılan 200 işçiyi işten çıkardı.

Artı Gerçek'ten Sinan Şahin'in haberine göre işveren, İş Kanununun 46'ıncı maddesindeki 'işverenin güvenini kötüye kullanmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunmak' ve 49'uncu maddesindeki 'işçinin kendisine verilen işleri kasıtlı olarak yapmaması'nı gerekçe gösterdi.

İş bırakma eyleminin ikinci günü olan 10 Şubat'ta fabrikanın önünde arabasındaki müzik sistemiyle Piyanist Memiş'e ait 'zam yap patron zam yap' şarkısını çalan işçi ise hem işten çıkarıldı hem de işçiye 'müzik cihazlarını kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde kullanmak’ gerekçesiyle 690 TL idari para cezası kesildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.