Zamlar esnafın satışını düşürdü

Zamlar esnafın satışını düşürdü
Zamlanan ürünlerle beraber satışların düştüğünü belirten Vanlı esnaflar, dar gelirli ailelerin dudak uçuklatan fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtiyor.

Krize doğru ilerlediklerini dile getiren Vanlı esnaflar, enflasyondan en çok dar gelirli ailelerin etkilendiğini dile getirirken, mahalle pazarlarında alışveriş yapan yurttaşlar ise bir yıl öncesine kadar torba torba patates aldıklarını, şimdi bir kilo dahi alamadıklarını dile getiriyor.

 

VAN -  Krize doğru ilerlediklerini dile getiren esnaflar, enflasyondan en çok dar gelirli ailelerin etkilendiğini dile getirirken, mahalle pazarlarında alışveriş yapan yurttaşlar ise bir yıl öncesine kadar torba torba patates aldıklarını, şimdi ise bir kilo dahi alamadıklarını dile getiriyor.

35 yıldır manavcılık yaptığını belirten Veysi Savurdu (48), sofralardan fasulye ve patatesin eksildiğini söylüyor. Patatesin geçen yılki fiyatının 75 kuruşken, bu yıl bir anda 2 buçuk 3 buçuk liraya yükseldiğini hatırlatan Savurdu, “Bana sorarsan büyük bir kriz var. Kuru fasulyenin fiyatı tavan yapmış. Etin fiyatı aynı şekilde. Pirinç 2 liraydı 5 lira oldu” diye konuştu.

“Fiyatlardan endişe ediyoruz”

Akköprü Mahallesi’nde 25 senedir manavcılık yapan Muhammed Şeker (42), bakliyat ve et fiyatlarının artışını mazot fiyatındaki artışa bağlarken, 8 yıldır Ordu Caddesi’nde kasap olan İbrahim Gülüm da doların yükselişine bağlıyor. İlk kez fasulyenin bu kadar pahalılaştığını dile getiren bakliyatçı Selami Yeşilbaş ise, “Kendimi bildim bileli bakliyatçılık yapıyorum. İlk kez fasulye fiyatının bu kadar çok yükseldiğini görüyorum” dedi. 

zamlar-esnafin-satisini-dusurdu----(2).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.