Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?
Erdoğan, Kabine toplantısının ardından emeklilere yüzde 37,57'lik zammın üzerine ek yüzde 5 zam daha yapılacağını açıkladı, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağını duyurdu.

TİGRİS HABER - Peki SGK ve Bağ-Kur emeklilerine verileceği duyurulan yüzde 5'lik ek zam ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte ayrıntılar...

Kabine toplantısının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği ek zam oranını açıkladı. Aralık ayı enflasyonu ile SGK ve Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranı yüzde 37,57 olarak netleşmişti. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 5 artışla işçi emeklilerine yapılacak zam oranını yüzde 42,6'ya yükselttiklerini söyledi.

Böylece SGK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapıldı. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseldi. Ayrıca emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı.

YASAL DÜZENLEME GEREKİYOR

SGK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında sağlanacak yüzde 5 oranındaki ilave artışın maaşlara yansıması için yasal düzenleme gerekiyor.

Meclis süreci ise yarın başlıyor. Meclis, Plan Bütçe Komisyonu AKP tarafından hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulan istihdamın desteklenmesine ilişkin düzenlemeleri içeren 10 maddelik kanun teklifini görüşmek üzere yarın saat 11.00’de toplanacak.

NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Söz konusu teklifin yarın komisyonda kabul edilmesinin ardından gelecek hafta Genel Kurul’da ele alınarak yasalaşması bekleniyor.

Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte emekli aylıklarında enflasyon oranındaki yüzde 37.5’in üzerine ilave 5 puanlık artış için Meclis süreci tamamlanmış olacak.

İşçi emeklilerinin aylıklarının ödenmesine bugün başlandı. Enflasyon oranındaki yüzde 37.5 artış üzerinden aylıklarını alan emeklilere 5 puanlık fark ödemesi kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte yapılacak.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.