Zana;” Provokasyon olduğu kesindir.”

Zana;” Provokasyon olduğu kesindir.”
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana: "İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi. Yarın müfettişler ilçeye gidip gerekli incelemelerde bulunacak. Provokasyon olduğu kesindir"

 Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki BDP mitingi sonrasında çıkan olaylar sırasında başına isabet eden bir cisim sonucu yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in tedavisi sürüyor

 

Kışanak”Doktorlardan edindiğim bilgiye göre, kırılan kafatasından beyne hava basıncının olması nedeniyle hayati tehlikesi devam ediyor. Hepimiz bu vahim saldırı nedeniyle gerçekten çok üzgünüz.”

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki BDP mitingi sonrasında çıkan olaylar sırasında başına isabet eden bir cisim sonucu yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in tedavisi sürüyor.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, olayda yaralanan Ezer'i hastanede ziyaret etti. Doktorlardan sağlık durumu hakkında bilgi alan Kışanak, burada yaptığı açıklamada, Mehmet Ezer'in durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Kışanak, Ezer'in başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle, kafatasında oluşan kırık sonucu yaralandığını belirterek, "Doktorlardan edindiğim bilgiye göre, kırılan kafatasından beyne hava basıncının olması nedeniyle hayati tehlikesi devam ediyor. Hepimiz bu vahim saldırı nedeniyle gerçekten çok üzgünüz. Bu tür olaylar artık gelenek haline geldi" dedi. Bu arada AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili ve Sur İlçesi Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da hastaneye gelerek, yaralanan Ezer'in sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 "Müfettişler ilçede incelemelerde bulunacak"

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana, olayın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir görüşme yaptığını belirterek, "İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi. Yarın müfettişler ilçeye gidip gerekli incelemelerde bulunacak. Provokasyon olduğu kesindir. Bir bütün olarak siyaset kurumuna saldırı var. 8 yaşındaki çocuklar vuruluyorsa birileri kendi karanlıklarında yaşamak istiyor. Herşeye rağmen sağduyulu olan bu toplum, bu zorlu süreci de aşacaktır. Çocukla görüştüm. Şuuru açık. Herşeyi hatırlıyor. Kendi ihtiyaçlarını ifade edebiliyor" diye konuştu.

"Şuan hastamız ilk geldiğine göre daha iyi"

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Yardımcı  Doçent Doktor Velat Şen de  Ezer'in sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada,  şöyle dedi:

"Gerekli tetkikler yapılarak beyin tomografisi çekildi. Daha sonra beyin cerrahi ve çocuk doktoruyla hasta müşahade altına alındı. Hastamız ilk geldiğinde bilinci uykuya mehilliydi. Kan değerleri iyiydi. Daha sonra kontrol amaçlı tekrar film çektik. Filmde daha da düzeldiğini gördük. Şuan hastamız ilk geldiğine göre daha iyi. Umarım yarın daha güzel şeyler söyleriz. Ancak hayati riski henüz devam etmektedir. (aa)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.