Zilan: AKP, HÜDA-PAR'ı kandırdı!

Zilan: AKP, HÜDA-PAR'ı kandırdı!
Avukat Sıdkı Zilan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)’nin seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemesine ilişkin, “AKP'nin HÜDA-PAR'ı kandırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. HÜDA-PAR 'ın Erdoğan'a destek açıklaması aceleye geldi” dedi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçen hafta yapılan basın toplantısında aday çıkarmayacaklarını ve seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurdu. Avukat-Yazar Sıdkı Zilan, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti’nin HÜDA-PAR’ı kandırdığını öne sürdü.

Zilan’ın sosyal medyada yaptığı açıklamalar şöyle:

“AKP'nin HÜDA-PAR'ı kandırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. HÜDA-PAR 'ın Erdoğan'a destek açıklaması aceleye geldi, milletvekili pazarlığı netleşmeden kontenjan ve sıraları, seçim çevreleri tam belli olmayan yapılan açıklamalar yanlıştı, sıkıntılı süreç. AKP, HÜDA-PAR adaylarına Dîyarbekir, Batman ve Bingöl'de 1'nci sıra milletvekili adaylığını vermezse (ki vereceğini sanmıyorum) HÜDA-PAR tabanı açısından motivasyon oluşmaz, aksine hayal kırıklığı yaşanır. Benzer krizler diğer partiler için de geçerli ama HÜDA-PAR krizi çok farklı olur.

AKP'nin HÜDA-PAR a 1'nci sıra milletvekili adaylığını vermesi de lokal anlamda AKP'de krize sebep olur. Her halükarda AKP'nin bu illerde oyunu artırması mümkün gözükmüyor. Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasındaki makas da, her gün Kılıçdaroğlu lehine daha da açılıyor.

AKP de HÜDA-PAR da yanlış yaptı

'Büyük ihtimalle AKP, HÜDA-PAR a milletvekili kontenjanı vermez. Hem bölgedeki AK Partililerin hem de tüm Türkiye’nin karşı olması, hem de üst akıl bu meşruiyeti vermez.' Bu öngörü doğru ise acele edildi ve bu iş iyi kurgulanmadı. Dediğimiz gibi, seçim süreci başlamadı.

AKP de, HÜDA-PAR da yanlış yaptı, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a destek açıklaması, seçime 1 ay kala yapılsa bunlar olmazdı. Milletvekili meselesi de, liste seçim kuruluna verilinceye kadar kamuoyuna açıklanmaması gerekirdi. Eğer Yapıcıoğlu aday olmayacaksa, başkası AKP adayı gibi de sunulabilirdi. Faraza, AKP HÜDA-PAR a 20 tane milletvekili kontenjanı vermiş olsun; eğer bu adaylar seçilecek yerden ve sırada değilse manası yok, sadece AKP'ye çalışmış olurlar. En az Dîyarbekir, Batman ve Bingöl'den 1. sıra milletvekili adaylığı HÜDA-PAR a verilmezse, boşuna bu kadar efor sarf edilmiş olur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum