Zilan: HDP Baraj altında kalacak

Zilan: HDP Baraj altında kalacak
24 Haziran erken seçimlerine iki aydan az bir zaman kala milletvekilliği aday adaylığı başvurular da hız kazandı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunan 200 kişiden biri olan  Bayram Zilan, dün yaptığı basın toplantısı ile aday adaylığını ilan etti.

Haber: Ali Abbas Yılmaz

AK Parti siyaset akademisi mezunlarından olan ve AK Parti ilçe teşkilatlarında da kurucu olan Zilan, HDP’nin baraj altında kalacağını iddia etti ve bundan dolayı da AK Parti Milletvekilliği için aday adaylığı başvurularının yüksek olduğunu söyledi.

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, AK Parti'den aday adayı olacaklar için ise başvuruların 2 Mayıs Çarşamba gününe kadar uzatıldığını açıklandı.

Diyarbakır’dan AK Parti milletvekilliği aday adaylığı için başvuranların sayısı ise şuana kadar 200’ü buldu. Bu sayısının son iki günde daha da artması bekleniyor.

Şuna kadar 120 aday adayı başvurdu

AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunan 120 kişiden biri de Bayram Zilan oldu. AK Parti Siyaset Akademisi mezunu olan ve 2002’de AK Parti Sincan İlçe Başkanlığında “AK Parti Kurucu”ları arasında yer alan Zilan, dün bir basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. Tarihi Sur ilçesinde bulunan İçkale Diyarbakır Evi’nde yaptığı bir basın açıklaması ile aday adaylığı başvurusunu ilan eden Zilan, bugüne kadar AK Parti milletvekilliği için başvuranların sayısının 120’yi bulduğunu söyledi. HDP’nin baraj altında kalma ihtimali olduğunu iddia eden Zilan, bundan dolayı AK Partiye başvuruların daha da artacağını söyledi.

‘24 Haziran’dan sonra demokratik açılımlar…’

AK Parti Milletvekili aday adaylığını ilan eden Zilan, açıklamasında şunları dile getirdi: “Türkiye, önemli bir seçim sathı mailine girdi. 24 Haziran, Türkiye’nin yönetim sistemi açısından çok tarihi bir günü ima ediyor. Vesayetin devlet kurumlarına sızdığı ve milletin iradesinin ipotek altına alındığı parlamenter sistem 24 Haziran itibariyle tarihin çöp sepetine atılacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’deki siyasi paradigmayı kökten değiştirecek ve tüm siyasi partiler daha demokrat ve daha özgürlükçü bir çizgiye çekilecek. Yeni dönemde artık bölge milliyetçiliği, kıyı şeridi particiliği, dar alan politikacılığı olmayacak. Etnik bir kökene ya da siyasi yelpazenin bir tarafına yaslanan siyaset tarzı olmayacak. Tüm siyasi partiler çoğulcu, kucaklayıcı ve kuşatıcı olmak zorunda kalacak. 24 Haziran’dan sonra demokratik açılımlar, bireysel hak ve özgürlüklerin genişlemesi, sivil siyasetin ve sivil toplumun güçlendirilmesi adına yeni bir dönem açılacak.”

‘Kürt meselesinin çözümünde eksik kalan noktaların nihayete ereceğini…’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşmasına atıfta bulunan Zilan, Kuşkusuz bu yeni dönemin pozitif yansımalarını bölgemizde de göreceğiz. Kürt meselesinin çözümünde eksik kalan noktaların nihayete ereceğini, özgürlük alanlarının daha fazla genişleyeceğini göreceğiz” diye konuştu.

‘Beni ben yapan kadim mirasa ve halkıma borcum var’

Siyasetin, topluma hizmet etme yollarının başında geldiğini ifade eden Zilan, “Bir Diyarbakırlı olarak doğduğum topraklara, medeniyetime, beni ben yapan kadim mirasa ve halkıma borcum olduğunu düşünüyorum. Tüm bunların gerçekleşmesi için bölgedeki “siyaset” ve “siyasetçi” profilinin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Yeni bir anlayış, yeni bir ruh ve yeni bir dinamizmin ortaya çıkması ve bölgenin makûs kaderi haline gelen “kendi namına çalışma siyasetinin” son bulması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘Ankara’ya gittiğinde geldiği yeri unutmayan siyasetçilere ihtiyaç var’

Zilan sözlerine şöyle devam etti: “Toplumsal meselelere eğilen, kolektif anlayışla hareket eden ve bölgesel sorunlarla dertlenen, bu coğrafyanın yalın ayaklı mazlumlarının acısını yüreğinde hisseden, Ankara’ya gittiğinde geldiği yeri ve o yerde yaşayan halkın dertlerini unutmayan siyasetçilere ihtiyaç var. Hakkı söylemekten çekinmeyen, bireysel işler için değil, toplumsal meseleler için alın teri döken ve her yerde her zaman zulme karşı mazlumun yanında olan siyasetçilere ihtiyaç var.”

Diyarbakır’dan AK Parti Milletvekili aday adayıyım

Zilan aday adaylığına ilişkin son olarak ise şunları söyledi: “Gerek AK Parti Kurucusu olmam, AK Parti’nin il, ilçe ve genel merkez teşkilatlarında çalışmalar yapmam ve gerekse bu çalışmalardan edindiğim tüm birikimi halkımızın hizmetine sunmak istemem dolaysıyla Diyarbakır’dan AK Parti Milletvekili aday adayı olduğumu ilan etmek istiyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.