Zühtü Arslan 8 oyla AYM Başkanı

Zühtü Arslan 8 oyla AYM Başkanı
Anayasa Mahkemesi (AYM) bugün başkanlık seçimini gerçekleştirdi. Mevcut AYM Başkanı Zühtü Arslan ile AYM üyesi İrfan Fidan başkanlık koltuğuna aday olmuştu. Mevcut AYM Başkanı Zühtü Arslan, 8 oyla yeniden başkan seçildi.

TİGRİS HABER - Fidan ile Arslan'ın adaylığına ilişkin iddialar ise kamuoyunda yankı uyandırırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yakın gördüğü Yüksek Mahkeme üyelerini bizzat Saray’a davet ettiği ve İrfan Fidan’ı desteklemeleri yönünde telkinde bulunduğu yansımıştı. Ayrıca Fidan’ın adaylığının doğru olmadığını düşünen bazı AYM üyeleri buna gerekçe olarak ise İrfan Fidan’ın kıdeminin başkan olması için yeterli olmadığını ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı süreçte çok tartışmalı kararlarda etkisinin olduğunu belirtiyordu.

Ayrıca yaşanan tüm bu sürecin AYM üyeliği süresi 2024'te dolacak olan Arslan'ı yeniden aday olmak zorunda bıraktığı konuşuluyor. Arslan’ın başkanlık için aday olmayacağını düşünerek kaldığı lojmandan ayrılmak için girişimlerde bulunduğu, AYM’deki odasını toplamaya başladığı, akademiye dönmeyi planladığı ancak AYM üyelerinin buna izin vermediği iddia edildi. Arslan’ın böyle kritik bir süreçte bırakıp gitmesini istemediklerini açıklayan AYM üyeleri, Arslan’ın yeniden aday olması halinde kendisini destekleyeceklerini belirttiler. Böylelikle Arslan yeniden aday oldu. Bugün yapılan seçimlerde Zühtü Arslan 8 oyla AYM'nin yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.