15 Temmuz Destanı Spor Kulübüne İsim Oldu

15 Temmuz Destanı Spor Kulübüne İsim Oldu
15 Temmuz Destanı Spor Kulübüne İsim Oldu

 

 

Türk Silahlı Kuvvetler içindeki Paralel Devlet Yapılanması / Fethullahçı Terör Örgütü’nün  (FETÖ) gerçekleştirmek istediği ancak  milletin yüksek iradesi ve direnişi nedeniyle başarısız kılınan darbe girişimi spor kulübünün ismine ilham kaynağı oldu. Bismil’de bu destanın anısına spor kulübü kuruldu.

 

Spor Adına Bir İlk

Türkiye’de ilk kez bir darbe girişimi halkın karşı çıkması ve direnmesi üzerine başarısız olurken,bu kahramanlık destanının gerçekleştirildiği tarih olan 15 Temmuz sembol oldu. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bu şanlı tarihten esinlenerek 15 Temmuz Gençlik Ve Spor Kulübü kuruldu. Eyüp Yıldırım başkanlığında kurulan kulübün resmi işlemleri Dernekler İl Müdürlüğü’ne teslim oldu.

 

‘Bu Şanlı Tarihi Yaşatmak İstedik’

15 Temmuz’da iç ve dış destekli ihanet şebekesine karşı halkın destan yazdığını belirten kulübün kurucu başkanı Yıldırım,”Bu alçaklar darbeyi başarsaydı bugün belki hiç birimizin akıbeti belli değildi. Bu hainler ülkenin geleceğini ateşe atacaktı. Ama bu hevesleri halkımızın mücadelesi sayesinde heveslerinde kaldı. Biz de bu şanlı tarihin anısına spor kulübü kurduk. Amacımız iyi ve güçlü bir alt yapı sistemi ile bölgemizin çocuklarına sporda yön vermektir” dedi.

 

Haber :Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.