6 Yıl Sonra Gelen Hesap

6 Yıl Sonra Gelen Hesap
Diyarbakırspor’un çöküş sürecine neden olan Bursaspor’dan hesabı 6 yıl sonra Amedspor kesti. Amedspor, ayrıca çeyrek finale kalan tek alt lig takımı oldu.

Diyarbakırspor İçin Sonun Başlangıcıydı

Türkiye,Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalma başarısını konuşurken,bu başarının Diyarbakır ve bölge için ise apayrı bir önemi var.

manset-(1).jpg

Diyarbakır ve bölge halkı deyim yerindeyse 6 yıldır bu günü bekliyordu. Nedeni ise 2009-2010 sezonundaki Bursaspor-Diyarbakırspor olayları.

manset-(3).jpg

Söz konusu sezonun ilk yarısında Bursa’da oynanan maçta Diyarbakırspor’a ırkçı saldırılar yapılırken federasyon bunu görmezden gelmiş ve devamında Diyarbakır’da oynanan maçta olayları bahane eden Bursaspor sahadan çekilerek maçın tatil edilmesine sebep olmuştu.

 

Federasyonun hükmen yenik sayıp 5 maç ceza verdiği Diyarbakırspor için amatör lige kadar giden çöküşün başlangıcı olurken,Bursaspor da bu hükmen galibiyet sayesinde tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olmuştu.

manset-(4).jpg

Halk Başarıyı Sokaklarda Kutladı

İşte yaşanan bu çöküşten Bursaspor’u sorumlu tutan Diyarbakır ve bölge halkı,Bursaspor-Amedspor maçını 6 yıl sonra gelen hesaplaşma olarak görüyordu. Bursa İl Güvenlik Kurulu’nun taraftarlarına yasak koyduğu Amedspor, 20 bin Bursa’lı taraftar önünde kendisinden 2 yıl üstte yer alan Bursaspor’u 2-1 yenip kupanın dışına iterken,Diyarbakır ve bölge halkına haklı bir gurur kazandırdı. Bu başarı Amedspor’u tarihinde ilk kez kupada çeyrek finale taşımakla kalmadı,aynı zamanda bölge halkının yıllardır beklediği hesaplaşmayı da bitirdi. Diyarbakır ve bölgede halk heyecan içinde maçı televizyonda takip etti. Tarihi zaferin ardında gerek Diyarbakır ve gerekse bölgede çok sayıda taraftar sokaklara dökülerek bu başarıyı kutladı.

 

Sosyal Medyada Günün Konusu

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalan tek alt lig takımı ünvanını da kazanan Amedspor’un başarısı geniş yankı uyandırırken,sosyal medyada adeta gündem haline geldi. Çok sayıda spor adamı ve siyasetçi bu altın başarıyı kutlarken,facebook,twitter ve instegram’da paylaşımlar yapan taraftarlar,maçtan önce ırkçı paylaşımlar yapan ve olayı siyaset malzemesi haline getirmek isteyen Bursa’lı sporseverlere göndermelerde bulundu. Amedspor’lu futbolcular da unutulmaz başarının tadını hem soyunma odasında hem de sosyal medya hesaplarında doyasıya yaşadı.

 

Haber :Saffet Azbay

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.