Amedsporlu futbolcuların sağlığı bu ekibe emanet

Amedsporlu futbolcuların sağlığı bu ekibe emanet
Türkiye 2'nci lig Kırmızı Grupta 68 puanla liderliğini sürdüren Amedsporlu futbolcuların görünmeyen yüzünde farklı kahramanları da var.

Şehmus KIZILASLAN - Özel Haber

TİGRİS HABER - Türkiye 2'nci lig Kırmızı Grupta 68 puanla liderliğini sürdüren Amedsporlu futbolcuların görünmeyen yüzünde farklı kahramanları da var. Yeşil Kırımızı futbolcuları sezon başından beri onların sağlık durumlarını takip eden ve maçlara hazırlayan Kulüp Doktoru Hakan Tekin, Fizyoterapist İbrahim Eren, Masörler Yılmaz Şenci ve Uğur Özçelik, kimse farketmese de büyük çaba harcıyor.

Amedspor'un futbolcu sağlığının, teşhis ve tedavilerinin en kısa ve en erken sürede müdahale etiklerini belirten Kulüp Doktoru Hakan Tekin, sporcu ile sağlık ekibi arasındaki iyi diyaloğun üst seviyede olduğunu söyledi. Bunun da çok kurdukları çok iyi iletişim sayesinde sağladıklarını ifade eden Dr. Tekin, futbolcu sağlığına yaklaşımın hassas olduğunu söyledi. Futbolcu sağlığının saha içinde veya dışında öncelikli olduğunu belirten Dr. Tekin, "Bizim sağlık ekibimiz üst liglerde oynayan bazı takımlarda bile olmadığını açık yüreklikle söyleyebilirim. Sporcuların maç öncesi ve antrenmanlarda bireysel verilerini çok iyi takip ederek, olası sakatlık problemlerini anında tespit ederek, zamanında müdahale etmek zorundayız. Tespit edilen bir probleme de en kısa sürede çözüm bularak futbolcuyu sağlığına kavuşturmak zorundayız. Sporcularımız çok ciddi anlamda kendi sağlıklarına iyi baktığı için, kolay kolay bireysel sakatlıklar yaşanmıyor. Bunun sebebi ise antrenman öncesi ve sonrası masör arkadaşlarımız Yılmaz Şenci ve Uğur Özçelik, sporculara masaj yaparak maça hazır hale getiriyor. Maç sonrası da aynı işlemleri yaparak ertesi güne hazır olmalarını sağlıyoruz. Bu durumu da her zaman takip altında tutuyor, her futbolcu ile ilgili ayrı veri hazırlıyoruz" dedi.

amedsporlu-futbolcularin-sagliklari-1.jpgYeşil kırmızılı futbolculardan Erkan Sasa ve Diclan Aydın'ın sakatlığına da değinen Kulüp Doktoru Hakan Tekin, "Gecen haftalarda çok ciddi sakatlık geçiren takımın iki önemli sporcusu Erkan Sasa ve Dijlan Aydın'ın sakatlıkları uzun süreceği tahmin edilirken, özel isteğimiz doğrultusunda yurt dışından getirdiğimiz özel organik ve bitkisel ürünlerle tedavilerini sürdürüyoruz. En kısa sürede sahalara dönmelerini sağladık. Asıl amacımız yapılan bu tedavileri en kısa sürede olabilecek bir sakatlığın anında tespit ederek tedavi süresini mümkün olduğunca kısaltarak, futbolcunun Amedspor'a katkı vermesine olanak sağlamak. Bu bizim işimiz ve severek yapıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum