ASKER EŞLERİNE KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

ASKER EŞLERİNE KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ
Diyarbakır Valiliği himayesinde Vali Hüseyin Aksoy’un Eşi Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında

 

Dilek SEZER

        7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’ndaki asker eşlerine eğitim verildi.

 

Diyarbakır Orduevi Orgeneral Kaya Yazgan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın eşi Cemile Yılmaz, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey’in eşi Meryem Beyribey, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve asker eşleri katıldı.

 

            Programda ilk olarak bir konuşma yapan Hülya Aksoy, “ Diyarbakır Valiliği olarak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte kadınlarımızı bilinçlendirmek adına bu projeyi gerçekleştirdik. Daha önce görev yaptığımız illerde de bu projeyi yürütmüştük. Aynı projemizi Diyarbakır’da da başlattık ve yürütüyoruz. Eminim ki hepiniz burada izleyeceğiniz konuları çok iyi biliyorsunuz ama bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Onları uygulamakta çok önemli. O nedenle bir kez de biz hatırlatalım diye düşündük. Sağlıkçı arkadaşlarımız sizlere bu konuda birazdan sunum yapacaklar. Sizlerden ricamız bu konular lütfen burada kalmasın, mutlaka uygulayın. Özellikle kendi kendine meme kanseri tedavisi her ay rutin olarak yapılması gerekiyor.” dedi.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, kadınlardan gelen soruların cevaplandırılması ise sonlandırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.