BDP, mimar ve mühendislerle bir araya gelecek

BDP, mimar ve mühendislerle bir araya gelecek
BDP, Diyarbakır'da "Amed'in kent dokusunu birlikte inşa ediyoruz" sloganıyla kentte yaşayan mimar ve mühendislerin önerilerini dinleyerek, kent dokusunu birlikte inşa etmeyi hedefleyecek.

DİYARBAKIR - BDP’nin Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkan adayları, "Amed'in kent dokusunu birlikte inşa ediyoruz" sloganıyla TMMOB'la bir araya gelerek kurumun önerilerini dinleyecek. Kentte faaliyet yürüten mimar, mühendis ve şehir planlamacıların fikir ve önerilerini almak amacıyla yapılacak toplantı 20 Şubat’ta Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin bilgi veren BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, parti olarak halkla birlikte yönetme anlayışı çerçevesinde halkın görüşlerini aldıklarını, gerçekleştirecekleri toplantıyı da bu çerçevede yapacaklarını söyledi.  Beştaş, "Katılımcı belediyecilik kapsamında kentin mimar, mühendis, şehir planlamacılarıyla bir araya gelerek bu kenti nasıl yöneteceğimizi ve kente ilişkin onların proje ve önerilerini dinleyeceğiz. Toplantıda Amed'in 8 bin yıllık tarihini dikkate alarak, kentin dokusunu birlikte inşa edeceğiz. Savaş sürecinde zorunlu göçle birlikte bu kentin kimliği ne yönlü değişti ve bu kentin tarihi kimliğini nasıl koruyabiliriz? Özellikle hizmetin sınıfsal farklılıklar gözetilmeden toplumun her kesimine ulaşmasını nasıl sağlayabiliriz. Soruları ışığında tartışmalar yürüteceğiz" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.