Büyükşehirden bayram tedbirleri

Büyükşehirden bayram tedbirleri
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat geçirmeleri için önlem aldı.

ALİ VURANEL

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramını rahat geçirmeleri için gıda denetimi, kaldırım işgalleri, temizlik, su, kanal hizmetleri ve mezarlık ziyaretlerini kapsayan tedbirler aldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bayram boyunca cadde ve sokakları temiz tutmak için özel önlem aldı. Ulaşım Daire Başkanlığı, arefe günü Diyarbakır kent merkezinde mezarlıklar için otobüsler ring yapacak. Arefe günü mezarlıklara çalışan araçlar saat 16.00'dan itibaren tüm yolcuları ücretsiz taşıyacak. Arefe günü 11 belediye otobüsü Yeniköy, Mardinkapı mezarlıkları ile kentin muhtelif yerlerine seferler yapacak. Şehir merkezinde çalışan araçlar ayrıca hatlarını mezarlıklara kadar uzatacak. Bayramın birinci günü 64 belediye otobüsü bayram namazından sonra kent içindeki camilerden ve kentin muhtelif yerlerinden mezarlıklar arasında görevlendirildi.

Ergani ilçesinde de 6 otobüs bayram namazından sonra TOKİ, Sanayi, Abidiye, Bagür, İstasyon ve Saray camilerinden muhtelif güzergahlar kullanılarak mezarlığa kadar hizmet verecek. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da yurttaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi için ramazan ayı boyunca yaptığı denetimlerini bayramın üç günü de sürdürecek.

Zabıta Daire Başkanlığı ise park ve yeşil alanları da kontrol altında tutacak. Şehirlerarası Otogar ile ilçe otogarlarında olumsuz bir durum yaşanmaması için denetimlerini arttıracak olan zabıta, maytap ve patlayıcılarla ilgili de denetim yapacak. Zabıta, mezarlıklarda Yasin ve Kur’an okuyan ehliyetsiz kişilerle ilgili de denetim yapacak. Trafik zabıtası da insan sirkülasyonunun yoğun olarak yaşanacağı mezarlık ve çevresinde gerekli önlemleri alacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.