Diyarbakır Havalimanı Şubat ayı uçuş trafiği belli oldu!

Diyarbakır Havalimanı Şubat ayı uçuş trafiği belli oldu!
Diyarbakır Havalimanı, geçen ayın istatistiklerini açıkladı.

TİGRİS HABER - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, havalimanı şubat ayında toplam 174 bin 411 yolcuya hizmet verdi.

Şubat ayında Diyarbakır Havalimanı'nda iç hatlarda 163 bin 940, dış hatlarda ise 10 bin 471 olmak üzere toplamda 174 bin 411 yolcuya hizmet sağlandı. Bu rakamlarla birlikte havalimanı, bölgenin en yoğun hava ulaşımı merkezlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Havalimanında iç hatlarda 989, dış hatlarda ise 91 olmak üzere toplamda 1080 uçak iniş kalkış gerçekleşti. Ayrıca, yük trafiği de göz ardı edilemeyecek derecede yüksekti. Kargo, posta ve bagaj dahil olmak üzere 1620 ton yük taşındı.

Geçen ocak ve şubat aylarında toplam yolcu sayısı 344 bin 24'e, uçak trafiği ise 2 bin 101'e yükseldi. Ayrıca, yük trafiği 3 bin 106 ton oldu.

Diyarbakır Havalimanı yetkilileri, bu artan trendin bölgenin ekonomik ve turistik potansiyelini yansıttığını belirtti. Ayrıca, havalimanının güvenliği ve hizmet kalitesi konusunda sürekli olarak iyileştirmeler yapıldığı vurgulandı.

Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür edilirken, Diyarbakır Havalimanı'nın bölgenin ve ülkenin hava ulaşımı açısından stratejik önemine vurgu yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.