Diyarbakır Süper Amatör A Liginde neler oluyor?

Diyarbakır Süper Amatör A Liginde neler oluyor?
Silvan21spor ile Sanayi Sitespor arasında oynan ve skor 4-1 iken Silvan21spor takımının sahadan çekilmesine rağmen karşılaşmanın 4-0 Sanayi Sitespor lehinde tescillenmesi, kafaları karıştırdı.

Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Diyarbakır Süper Amatör Lig A Grupta mücadele eden, ve ligde kötü günler geçirerek, küme düşme potasına giren Silvan21spor yöneticileri, maçlarını yöneten hakemlere ateş püskürüyor. Kulüp Başkanı Yavuz Bağış, şimdiye kadar oynadıkları 21 maçtan 7'sinde aynı hakemin görev yaptığını ve bu maçların tümünü kaybettiklerini, aynı hakemin aleyhlerinde 5 penaltı ve 3 kırmızı kart verdiğini söyledi. Aynı hakemin geçtiğimiz hafta sonu oynadıkları Sanayi Sitespor maçını da yönettiğini ve skor 4-1 iken sahadan çekilmelerine rağmen karşılaşmanın 4-0 tescillenmesi, hem kafaları karıştırdı hem de Silvan21spor kulubü yöneticilerinin tepkisine yol açtı.

Play-Off 'lara kalma mücadelesi veren ve ligde 48 puanla 3'ncü sırada bulunan Diyarbakır Sanayi Sitesispor ile ligde kötü günler geçiren Silvan21spor, karşılaştı. Sanayi Sitesispor, 4-1 öndeyken, karşılaşmanın 72'inci dakikasında, Silvan21spor, sahadan çekilince, maç, ev sahibi Sanayi Sitesispor lehinde, 4-0 tescil edildi. Bu duruma tepki gösteren Silvan21spor Kulüp Başkanı Yavuz Bağış, adını vermediği maçın hakemine ateş püskürdü. Orta hakemi, takımına karşı art niyetli olmakla suçlayan Bağış, "Ligde şimdiye kadar oynadığımız 21 maçtan 7'sini bu hakem yönetti. Tamamını kaybettiğimiz bu maçlarda aleyhimizde 5 penaltı kararı veren bu kişi, 3 futbolcumuzı da kırmızı kart göstererek cezalandırdı. Son oynadığımız maçta da orta hakemin kötü yönetimine karşı tepki olarak karşılaşmanın 72'nci dakikasında sahadan çekildik. 4-1 mağlup iken sahadan çekildik ama maç, 4-0 olarak rakip takım lehinde tescillendi" diye konuştu.

TFF Diyarbakır Futbol İl Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "Diyarbakır Aktepe Grup Süper Amatör Küme Futbol Tertip Komitesinin almış olduğu, 25/03/ 2024 tarih ve 022 nolu kararı açıklamasına göre; 24.03.2024 Pazar günü oynanan Sanayisitesispor-Silvan21spor müsabakasının hakem raporu incelendi. Müsabaka skorunun 4-1 Sanayisitesispor un üstünlüğü ile devam ederken Silvan21spor takımı sahadan çekilmiştir. Silvan21spor takımının 4-0 hükmen yenik sayılmasına,3 puanının tenziline, 4-0'lık sonucun Sanayisitesispor lehine işlenmesine karar verilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum