Diyarbakır’da ‘Dünya Otizm Farkındalık Gününde’ çocuklar eğlendi

Diyarbakır’da ‘Dünya Otizm Farkındalık Gününde’ çocuklar eğlendi
Diyarbakır’da Beyaz Özel Rehabilitasyon Merkezinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde, aileler ve öğretmenleri otizmli çocuklarla bir araya gelerek eğlendi.

VİDEO - Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Balonların uçurulduğu, ellerini boyayarak beyaz kumaşa el izini bıraktılar. Çalınan müzik eşliğinde aile ve öğretmenleriyle oynayan çocuklar hoşça vakit geçirdiler. Çeşitli ikramların ve hediyelerin de sunulduğu etkinlikte çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Otizmli çocukların aileleri farkında olduklarını ve çocuklarının sürekli yanlarında olacaklarını ve onları anlamaya çalıştıklarını ve ellerinden gelen desteği sunacaklarını söylediler.

1321.jpg

"Onları hissetmeye davet ediyoruz"

Beyaz Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinden Dilan Yavuklu; “2 Nisan dünya otizm farkındalık günü, olağan gelişim gösteren çocukların değerli aileleri bugün sizi otizmin ne olduğu, bu tanıya sahip bireylerin özelliklerinin ne olduğu, otizmli bir bireye nasıl yaklaşılması gerektiğini öğrenmeye, anlamaya onları hissetmeye davet ediyoruz. Çünkü her şey farkında olmakla başlar. Farkında değilseniz, bilmiyorsanız bu bireylere yaklaşımlarınızda hatalı davranırsınız. Eğitimci, çocuk ve aile ile iş birliği yapıldığında eğitim anlamında olumlu dönütler alınır, buradaki amaç aileyi eğitimin içine almak ve aileyi eğitmektir” şeklinde konuştu.

etkinlik-tigris-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.